Jullie weten wel… Die kast waar ik van droomde… Wel drie weken geleden, exact, begonnen we aan die kast, de praktijk dan toch. Het uittekenen en meten en bedenken gebeurde daarvoor al. De oude kast was klaar voor de vuilnisbelt dus die moest leeg. Viel wel mee, ze was al bijna half leeg omdat ik mijn thuisonderwijsmateriaal reeds voor een groot stuk in bakken had gesorteerd en deze in de gang had gezet. Maar ondanks dat het wel mee viel aan spullen dat er uit kwamen, was het toch bijzonder veel om veilig kwijt te raken in ons mini huisje. Nu ja, het moest.

Alles ging veel vlotter dan gedacht. Nog geen week later stonden er drie delen in elkaar en had ik ze al volgeladen. Dat nadat ik ze weer had leeg gehaald omdat de man de randjes mooi rond wilde maken enzo… Conclusie was al snel… Net te klein, maar het lukte wel tot ik plots een boel dingen kon overkopen van iemand. Toen werd ze echt te klein. De kast was bovenaan bijna afgewerkt toen ik aan mijn lieve echtgenoot vroeg ‘Schat zou je geen hang gedeelte kunnen maken boven de verwarming, maar dan zo dat de poezen hun krabpaal niet weg moet?’ Zijn blik was geld waard maar hij ging direct mee in het verhaal.

Zo geschiedde dat er nu drie weken later 3m45 aan kast is, perfect op maat van al mijn materiaal (nu ja op het laatste gedeelte boven de verwarming na dat zal moeten dienen voor allerhande materiaal dat weer verwerkt wordt enzo) en vooral op perfecte hoogte van een klein meisje als ik. Door die perfecte hoogte zaten we uiteraard met een opening tussen de bovenkant van de kast en het plafond waarop mijn man direct zei ‘Die werk ik dicht of jij blijft weer materiaal kopen en dan ga je dat weer daar boven op zetten en dan gebruik je dat niet omdat je er niet aan kan.’ Ik kon hem geen ongelijk geven jammer genoeg. Maar hij wil dat ik niets koop en het dicht maken, maar dan wil ik het functioneel dicht… met magneetverf. Perfect team niet?

Hallo, structuur en overzicht! Ik ontken het niet, de kast is heel erg aanwezig in onze, jawel, keuken.

IMG_20150828_100656ย ย  IMG_20150827_165618

Nu is de kast dus klaar en volgeladen? Benieuwd wat er in zit?

IMG_20150828_100715
Eerst en vooral dus de bovenkant… Magneetverf, 5 lagen… Met daarop mijn zelfgemaakte klokje, van dichtbij te bekijken op instagram en facebook.

IMG_20150827_165611De visualisatie voor thuisonderwijs… en nog meer magneetverf!

IMG_20150827_165553
De bakken met werkschriften en kleine leermiddelen.
Daar vlak onder ikea bakken (sorry ikea, jullie kasten waren niet wat we zochten) en onze voorraad drank. Het is dan ook een THUISonderwijskast ๐Ÿ˜‰
Ergens achter die bakken werkte manlief ook elektriciteit in de kast in zodat we tv kunnen blijven kijken want achter de kast was ons enige stopcontact. Manlief zorgde er voor dat, dat er twee werden.

IMG_20150827_165628
Bovenaan luierkussen, er onder handleidingen, correctiesleutels, extra materiaal.

IMG_20150827_165635
Informatieve boeken en de time timer (dat bekertje zijn rekkertjes van de kindjes, zo snel verzamel je dus rommel in je nieuwe ordelijke kast ๐Ÿ˜‰ )

IMG_20150827_165642
Boekjes van de leesmethodes die we hebben, Lucas zijn leeskaftje (‘Mama dat moet daar liggen dat ik dat snel kan pakken om veel te oefenen.’), bakje met magneetjes en AVI boekjes.

Daaronder weer die ikea bakken en een magneetbord dat gebruikt wordt tijdens de lessen of om gewoon vrij op te tekenen, kindvriendelijk galgje te spelen of wat dan ook.

IMG_20150827_165649
Iets wat ik nooit dacht te doen deed ik toch… Dit is een ganse reeks aan methode voor de volledige kleuterperiode. Kleuters leren het meeste van te spelen, daar blijf ik ook bij. Maar Victor is zo’n peuter die nu al mee aan tafel wil zitten. Met wat stiften en een blad papier hou ik hem nog wel rustig of af en toe een peuterpuzzel. Toch voel ik heel erg goed dat hij nood heeft aan meer, nu eigenlijk al. Dus kocht ik 2dehands gans deze methode over om het mezelf makkelijker te maken. Dus niet om eindtermen of wat dan ook te halen, gewoon lekker makkelijk. Kopiรซren en aan het kind geven en hij is rustig. Uiteraard kan ik zelf dingen maken of opzoeken maar er kruipt allemaal zoveel werk in dat ik het me voor deze ene keer toch echt wel makkelijk ga en wil maken.

IMG_20150827_165654ย  IMG_20150828_102630
Kaften om hun werkjes snel in weg te steken en hun agenda waarvan ik vastbesloten ben hem dit jaar mooi in te vullen met wat ze allemaal gedaan hebben. Benieuwd hoelang ik het vol hou.
De grijze agenda is de mijne om lesvoorbereidingen te maken, ook benieuwd hoelang ik dat vol hou. Naast de agenda’s de printer/scanner.
Achter de kaften… Twee stopcontacten ๐Ÿ™‚ Dank u lieve man van mij!

IMG_20150827_165659
De oude artiscoopjes van vroeger en een plek voor onze bibboeken en die vervloekte rol papier uit ikea die ik maar nergens kwijt raakte de voorbije twee jaar.
En er onder weer ikea bakken met deze keer knutselgerief (in de andere zat THUIS materiaal, geen onderwijs ๐Ÿ˜‰ )

IMG_20150827_165706
Bovenaan wat knutselmateriaal, niet zo belangrijk en onderaan leermiddelen, al dan niet zelfgemaakte. Er is hiervan nog een heleboel op komt met de post uit verre en minder verre landen en ook vanuit de garage van manlief.

De educatieve gezelschapsspelletjes blijven gewoon bij de spellen in de speelhoek staan evenals al het knutselmateriaal dat eerder al een kast kreeg.

Zo, wij zijn klaar voor 1 september en jullie?

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!