Jullie denken vast ‘Amai, dat is ook goed op tijd.’ Nu dat is logisch, zoals ik op mijn to do list al vermelde moeten alle cadeaus hier tijdig klaar zijn. Daar ben ik nu dus volop mee bezig. Voor de kinderen zijn alle verjaardag, Sint en kerst cadeaus inmiddels besteld. Een heel deel werd gisteren geleverd, een ander deel is nog onderweg. Ook die van manlief zijn onderweg. Of toch die van mezelf voor hem. Toch hebben wij ook de gewoonte om de kindjes iets aan ons te laten geven. Maar ik moet jullie vast niet vertellen dat 3 (bijna 4) kinderen elk apart een cadeau laten geven, 2 jarigen in december, een geboorte en de andere feestdagen een behoorlijk hap uit het budget nemen en dat met 1 inkomen… Ik besloot dus dit jaar géén cadeaus te kopen van de kinderen uit voor papa, de zoveelste hamer, schroevendraaier of cd heeft hij intussen wel gehad vermoed ik. Toch staan onze kinderen er op zelf iets te willen geven, dus bestelde ik gisteren krimpfolie van SES en een zakje sleutelhangers. 15 euro was ik kwijt en ik kon beginnen aan de cadeau’tjes voor papa en ik zou nog meer dan de twee derde over hebben voor latere knutselprojecten. Als dat niet besparend is.

Deze ochtend heel erg vroeg, zoals steeds met postNL (ik moet er echt waar een wekker voor zetten als ik niet in pyjama wil open doen), werd er aangebeld en onmiddellijk schoot ik in actie. Doosje open doen en uitladen. Ik zocht nog snel op de website van SES op hoe de krimpfolie juist gebruikt moest worden, want een handleiding zat er jammer genoeg niet bij. Het aantal graden, welke kant tekenen, … ik vond het toch wel belangrijk om weten.

Ik zette alles klaar en met alles bedoel ik dus:
– Krimpfolie
– Sleutelhangers
– Goede kleurpotloodjes
– Een blad voor naamkaartjes met stiftje
– Een schaar
– De grote atlas (een zwaar, vlak voorwerp had ik nodig, ideaal toch zo’n grote atlas dan)
– Een kleurboek om prentjes uit te halen.
IMG_20151017_112219 IMG_20151017_112055

Hop, aan de slag. Ik maakte eerst een klein probeersel dat gelukkig direct lukte, woehoe!

De kinderen kozen daarna uit het kleurboek de voor hen leukste kleurplaten uit die ik dan met de printer verkleinde tot 46% van de ware grootte.
IMG_20151017_112122

Toen gingen ze overtekenen op de krimpfolie en hun tekening inkleuren. Ik heb niet zo’n tekentalenten die uit zichzelf echt iets tekenen dus de mogelijkheid die we hadden om over te tekenen was dus ideaal voor mijn jongens.
IMG_20151017_092201 IMG_20151017_092808

Ook Victor tekende wat, geen foto’s daarvan. Ik warmde intussen de oven voor op 175°C, in de handleiding staat 180°C maar ik ken mijn oven, giga snel en vaak veel te heet ding dus ik nam maar geen risico en zette hem iets lager. Ik haalde mijn oven plaat er uit en legde er zoals aangegeven een stukje zilverpapier/aluminiumfolie op.

Eens de jongens klaar waren knipte ik hun tekeningen uit en maakte er een gaatje in met de perforator en hop daar gingen ze de oven in. Het ging pijlsnel. Oven toe, het krolde op tot een hoopje gesmolten plastiek en dan hop plooide het een tel later weer mooi en klein open. Snel er weer uit en onder de atlas stoppen zodat ze mooi recht bleven tijdens het afkoelen. 7 keer kleiner en 7 keer dikker waren ze nu! Super stevig!

Eens er uit een sleutelhanger er aan en een kaartje waar op stond voor wie, van wie de sleutelhanger is en klaar. De kinderen waren dolenthousiast dus er volgende nog véél sleutelhangers! Ik had maar 2 van de 10 blaadjes nodig en op het einde was er nog eentje over. Ze wilden er voor zichzelf ook natuurlijk!

Ai… Voor zichzelf… Jah… Ik probeer aan de jongens te vertellen dat ze dat mogen doen, maar we misschien de sleutelhangers dan voor zichzelf kunnen inpakken zodat ze ze met kerst zelf weer kunnen uitpakken. Ah ja, anders ziet papa al wat we gemaakt hebben en die wist al dat we aan een geheim knutselproject bezig waren (leuk toch die eerlijke kindermondjes 😉 ). Hij zou dus weten dat hij ook sleutelhangers kreeg. Nee, geen discussie aan dus jah… Manlief zal zo dadelijk als hij thuis komt zijn kerstcadeau alvast kennen, maar nog niet weten welke tekening ofzo dus toch een beetje een verrassing, toch?

Lucas maakte zijn laatste sleutelhanger in het midden van het blaadje ipv aan de kant waardoor er wat randjes over waren dus tekende ik die zelf op.

Aangezien manlief uiteraard nog niet mag weten welke hij krijgt zullen jullie het moeten doen met het eindresultaat van hun eigen sleutelhangers, die dat ze voor mij maakten en die van mezelf. Jullie krijgen wel een glimp op het volle bakje afgewerkte sleutelhangers 😉

IMG_20151017_111944 IMG_20151017_112010

En zo zijn ook deze cadeau’tjes klaar voor een hele fijne prijs, hadden we een leuk knutselmoment en deden we dus ook weer aan thuisonderwijs. Ze schreven hun naam, telden sleutelhangers, knipten de kleine tekeningen uit, … Zeker voor herhaling vatbaar!

Nee, deze blog werd niet gesponsord, ik ben gewoon enthousiast.

 

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!