Al heel mijn leven is er 1 ding dat ik altijd graag heb gedaan… Foto’s maken. Ik ging in het middelbaar zelfs kijken naar een school waar ik fotografie kon doen, maar die school lag veel te ver weg en ik was als puber bang om mijn veilige comfortzone te verlaten.

Een paar jaar geleden kreeg ik van mijn ouders een beter fototoestel. Jammer genoeg niet dat wat ik altijd in mijn hoofd had, maar het deed zijn werk. Ik kon er toch al betere foto’s mee maken dan met mijn kleine digitale toestelletje dat ik had. Na een aantal jaar liepen er batterijen in uit ondanks dat die er nog maar net inzaten. Ja, het was zo’n irritant toestel nog met gewone batterijen. Na contact gehad te hebben met de firma van die batterijen, kwamen we tot een overeenkomst. Ze betaalden mij ruim de helft van mijn toestel terug. Ik kan echt niet zonder fototoestel leven dus na wat rondvraag kocht ik me een nieuwe, eentje dat niet té duur was maar toch al wat meer kon maar uiteraard bleven mijn foto’s maar gewoontjes en niet wauw. Dingen die niet scherp zijn, macro foto’s zijn al helemaal hopeloos, over de belichting zwijg ik best, …

Ik wist al veel langer dat ik een cursus zou moeten doen als ik betere foto’s wilde nemen maar het kwam er maar niet van tot nu. Met de opstart van Houten Spel moeten er foto’s genomen worden van de producten, bij slecht licht (echt onze huis is vreselijk qua lichtinval). De productfoto’s trekken dan ook op niets. Iedereen weet dat een product veel beter verkoopt met een goede foto dus was dit mijn kans. Ik was vast besloten avondschool fotografie te gaan doen. Ik vroeg na bij verschillende mensen waar ik het beste terecht kon, echter waren de meningen verdeeld. De ene zei dat avondschool het beste zou zijn, de andere zei dat ik beter dat geld kon sparen en een thuiscursus kon doen. Het is namelijk niet mijn bedoeling om fotograaf te worden ook niet.
Toen ik dan zei dat ik ook mijn Frans wil gaan bijscholen om onze kinderen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden bij hun onderwijs (en geloof mij, mijn Frans is echt een ramp) dan kreeg ik al direct de reactie dat ik Frans dan beter in avondschool zou doen. Ik was er niet zo’n fan van. Ik haat talen studeren en dan zou ik me moeten bewogen krijgen om elke keer naar die avondschool te gaan, pfffrrttt. Toch wilde ik niet de twee cursussen in avondschool doen, ik ben te graag bij mijn gezin ’s avonds, ik zou het ook niet volhouden.

Na lang wikken en wegen hakte ik toch de knoop door en bestelde ik mijn THUISCURSUS FOTOGRAFIE. Frans kan je namelijk maar op 1 manier goed leren en dat is door het te horen en te praten en dat zou met een thuiscursus dus nooit lukken. Het avondonderwijs Frans heb ik nog niet vast gelegd, dat komt vast nog wel. Alles op zijn tijd. Ik wil dan ook wel écht gemotiveerd zijn zoals ik dat nu ben voor de fotografie.
IMG_20160407_084857

Ik ben dus al volop begonnen met het lezen in mijn cursus, nu ja, hij is al 2/3de uit, maar ik deed wel de opdrachten nog niet ofzo.
Ik heb immers wel een degelijk toestel met twee goede objectieven maar de eerste oefening is al met statief, dat kunnen we nog oplossen met een stapel boeken ofzo maar de vierde oefening is met externe flitser. Die moet ik dus eerst aanschaffen. Mijn verlanglijstje breid zich vlotjes uit, manlief weet wat kopen de komende feestdagen 😉

Ik heb nog een ouder toestel dat al lang in de kast staat maar dat zit nu ook bij in mijn nieuwe fototas. Lucas zeurt namelijk al heel lang om ook foto’s te mogen maken maar ik heb liever niet dat hij dat met mijn toestel doet. Als hij dat zou laten vallen of wat dan ook, dan krijg ik een hartinfarct. Hij wil dus nu samen met mij de cursus doen en dat mag hij.
IMG_20160407_084643 IMG_20160407_084816

En zo gebeurde het dus dat ook mama nu aan thuisonderwijs doet en we met 4 aan tafel zitten en ik mijn droom ga waarmaken. Ik ga echt leren om betere foto’s te maken!
IMG_20160404_104636

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!