Sinds enkele (2 om precies te zijn) dagen heb ik een inbindmachine in huis. Ik kocht de goedkoopste binnen mijn eisenpakket en ben er héél blij mee!

Ik kocht de inbindmachine omdat ik al langer een oplossing zocht voor mijn werkboekjes probleem. Sinds ik een recto verso printer heb, print ik ook graag recto verso. Het bespaart hopen papier wat dus goedkoper is en vooral beter voor het milieu. Echter gebruik ik al sinds vorig jaar bestekmapjes voor mijn werkboekjes en het is onmogelijk om bij zo’n bestekmapje alles te zien dat op de achterzijde van een blad staat, laat staan om er op te schrijven. De bladen springen er altijd uit. Nu ja, die uitspringende bladen heb je ook als je werkboekje iets dikker is dan de helft van de capaciteit dat zo’n mapje toe laat en je tegen het einde van het boekje aan zit. Vreselijk lastig voor de kinderen dus!
IMG_20150911_161043
Oooh, met bolle buik nog!

Daarna ging ik over op werkboekjes nieten. Nu ja, zolang de dikte van het werkboekje dat dan weer toe liet wat ook vaak niet het geval was. Jammer genoeg, hoe dicht ik ook tegen de kant ging nieten, ook dan kwam niet altijd tegen het einde van het boekje nog aan alles wat op de achterkant van een blad gedrukt stond. Frustraties dus.
Een nietje in 1 hoek dan maar? Dat werkt dus ook voor geen meter met jonge kinderen. Frustraties alom dus.

Ik twijfelde dus al langer over een inbindmachine maar deed de kost toch maar niet, ik twijfelde elke keer weer. Het zou natuurlijk een blijvende kost zijn aan van die inbindringen, maar die blijken dan wel weer goedkoper te zijn dan bestekmapjes (wat ik nog het meeste gebruikte). Na lang twijfelen, waagde ik de gok en zo kwam het dat ik dus toch eentje bestelde.

Wordt mijn inbindmachine geleverd, wil mijn printer niet meer mee. Ken je dat?! Typisch! Of toch zeker iets typisch ten huize Gewoon Wij! Maar ik liet me niet van de wijs brengen! Ik ben zo iemand die nieuwe spullen ONMIDDELLIJK moet testen. Mijn geduld is heus niet bestand tegen een paar dagen wachten en al zeker niet bij zo iets.
Ik besloot dus gewone blanco boekjes te maken waar de kinderen hun zin mee konden doen. Wat een geprul om met dat ding te werken dacht ik eerst, er zat namelijk geen handleiding bij, maar eens ik door had hoe het zat… Enthousiasme in overvloed! Ik stond heel de tijd te grijnzen. Toen ik de kinderen hun boekje gaf, waren ze al even enthousiast over de inbindmachine als ik!

Toen manlief ’s avonds mijn printer weer aan de praat kreeg ging ik direct aan de slag met het printen van mijn werkboekjes omtrent klok lezen. Zoals jullie eerder hier al konden lezen, willen onze kinderen heel graag kunnen klok lezen. Sinds dat blog bericht ging hun interesse op en af voor de klok maar intussen kan Lucas dus al de kwartieren lezen. Elk werkboekje dat ik had (blijkbaar leert hij op die manier het vlotste klok lezen en hij vind ze super leuk) ging maar tot kwartieren dus wilde hij nieuwe. Toen ik de prijs zag van zo’n dun mini boekje online wist ik snel dat ik ze wel zelf ging maken.

Ik ben niet iemand die het warm water uit gaat vinden en als er dus als iets bestaat in de stijl dat ik nodig heb, zal ik het gebruiken (tenzij ik een rare bui heb of vind dat het voor onze kinderen beter, meestal prikkelarmer kan). Ik ging dus naar de site van klokrekenen om vele oefenklokjes af te printen, héél veel. Mijn werkboekje zou eentje zijn waar ze lang mee verder kunnen, desnoods twee jaar. Het is dan ook geen verplicht werkboekje maar eentje dat ze vrij mogen gebruiken.

Echter hebben onze kinderen ook wel wat moeilijkheden met rekenen met de klok. Dus uitrekenen hoelang iets duurt. Daarvoor ging ik naar deze site. Ik wilde ook graag een site waar ze minuten naar seconden konden omrekenen enzo, maar dat is misschien toch nog wat te moeilijk voor hen maar voor wie kinderen heeft die wel al op dat niveau zitten… Hier vind je er een goede site over.

En zo geschiedde, onze eerste echte werkboekjes waren af en ze zijn een groot succes, vooral bij Lucas. Hij ging er al serieus mee aan de slag!

Indien er interesse moest zijn in de zelf geschreven blaadjes van de klok, laat het dan even weten in de reacties hieronder. Ik heb de originele nog dus ik kan ze voor jullie inscannen als je wil. Ik vond ze zelf niet speciaal/mooi/spannend genoeg om ze er ineens bij te zetten vandaar…

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!