Simpel toch?! Wij doen heel vaak dingen buiten die we normaal binnen doen. Het is zo vanzelfsprekend dat ik al niet echt veel activiteiten meer heb die ik echt binnenactiviteiten noem. Spelletjes, de lessen, eten, bloggen, tekenen, knutselen, … we doen het allemaal buiten. Voor de mama challenge wilde ik toch echt wel een binnenactiviteit hebben die ik niet vanzelfsprekend vind voor buiten. Eentje die voor de kindjes ook wel leuk en speciaal zou zijn. Eentje die we niet op regelmatige basis buiten doen. Het is een challenge voor iets toch?

Eergisteren was een super warme dag. Maar echt, suuuuper warm! Het werd een leuke dag vol watergevechten, spelen, auto kuisen, … Kortom alles wat met water te maken had. Met het hele gezin in het zwembad en nog veel meer. Misschien blog ik er nog wel even apart over want er waren echt wel geweldige momenten bij.

Ik dacht na… Wat doen we nu echt altijd binnen? In bad gaan natuurlijk. Waarom niet in bad gaan buiten? Natuurlijk is er het zwembad maar nee, echt ons wassen met zeep, propere spullen aan en dan het avondritueel beginnen. Ja, ik heb soms geniale ideeën al zeg ik het zelf.

Het zwembad was heel vuil na die dag dus lieten we het water er uit lopen en kuisten we het hele zwembad uit. Tuinslang er weer in met proper water en we konden er aan beginnen. Ijskoud was het water maar dat trokken de jongens zich helemaal niet aan. Door het dolle heen waren ze. Handdoeken en een propere onderbroek lagen klaar, crocs stonden afgespoeld op een rij en de zeep bij de hand. Uiteraard ook een gieter er bij want zowel Thibeau als Victor zijn bang van de sproeier in bad en de tuinslang zou dus zeker geen verbetering zijn. Binnen doen we dat normaal met een maatbeker. Nu ja, Victor krijste nog wel even de buurt bij elkaar maar dat was maar heel even, veel korter dan binnen. Het fijne nu was dat hij ook echt kon gaan lopen van het water. In bad zit hij vast in die kuip. Hij had dus meer vrijheid wat het voor hem duidelijk ‘iets’ aangenamer maakte.

Kortom… Het was een succes, ze vragen nu de hele tijd om dat nog eens te doen. Dus wie weet, wordt dit in de zomer ook wel een niet meer zo’n standaard binnenactiviteit. Probeer het ook eens!

Mary-Lou ging gezellig buiten spelen met speelgoed van binnen en Josan maakte scheerschuim milkshakes! Super leuk, ga er zeker eens kijken!

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!