Al een tijdje zat ik in de knoop met mezelf. Ik vond van mezelf dat ik teveel op facebook zat en probeerde te minderen maar dat lukte me maar niet. Tsjah, ik ben 1 van de vele en ik geef het toe… Ik ben facebookverslaafd. Maar ik ben vastbesloten. Ik wil er vanaf!

Mijn eigen profiel had ik al een tijdje onder controle. Minder foto’s, minder berichtjes en voornamelijk nog links die ik daar deelde. Echter de facebookpagina van ‘Gewoon Wij – Thuisonderwijs en meer’ slokte behoorlijk wat van mijn tijd op. En dat is goed enerzijds. Dat wil zeggen dat er wat belangstelling is en thuisonderwijs niet voor 100% in een vergeethoek wordt geduwt. Net zoals bij autisme, tourette en taalstoornissen is het ook bij thuisonderwijs… Sensibiliseren wil je van de vooroordelen vanaf. En dat wil ik blijven doen. De facebookpagina zal dus zeker niet verdwijnen, integendeel zelfs! Er zal vooral meer geblogt worden, wat dan weer zal gedeeld worden op de facebookpagina.

Tegelijkertijd wilde ik graag weer meer bloggen maar om nu dag in, dag uit over ons gezin te bloggen dat is ook zo mijn ding niet. Autisme staat bij ons ook niet meer zo op de voorgrond en ook visualisatie doet het dat niet meer. Veel om te schrijven had ik dus niet meer tenzij over thuisonderwijs. Dus besloot ik dat ik een nieuwe blog wilde… Een blog voor enerzijds thuisonderwijs en anderzijds het gezin. Twee blogs in 1 maar met toch een duidelijk onderscheid.

En als laatste wilde ik een soort ‘agenda’ waarin ik makkelijker dingen kan terug vinden ivm ons thuisonderwijs. Inspectie weet je wel… Een aantal dingen wat netter bijhouden.

Kortom ik zat vol ideetjes en plannen maar veel kwam er niet van. Eerst maar op reis naar Italië, wie weet zou dat me al een stuk van mijn verslaving afhelpen. Echter was het besef daar nog erger… Er waren enkel wifi zones en dus geen wifi in de caravan. Het lastige gevoel dat ik had dat ik niet continu op facebook kon… Ik werd er kwaad van op mezelf.

Dus nu nog geen week na onze terugkeer van vakantie een nieuw begin… De oude blog blijft bestaan. Voor wie graag terug gaat kijken naar alles wat ik ooit over autisme schreef, onze strubbelingen met scholen, onze mooie en leuke uitstappen, de start van ons thuisonderwijs, over visualiseren en structureren, … kan dus steeds hier gaan terug kijken.

En vanaf nu ga ik op deze website verder… Onze avonturen van ons gezin en hoe wij over bepaalde zaken denken, over hoe wij opvoeden en dingen aanpakken, wat we doen aan onderwijs, … Je kan het vanaf nu allemaal op deze website lezen.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!