Als gezin met maar 1 inkomen is het soms uitkijken. Tel daarbij het thuisonderwijs wat toch niet te onderschatten is en ik moet jullie niet uitleggen dat het niet altijd evident is.

Inspectie vraagt methodes… Deze methodes kosten geld. De werkboeken vallen doorgaans wel mee (per kind), maar de handleidingen kosten al snel 200 euro PER STUK! Deze koop ik dan ook niet. Nu ja, nog niet. Voor het lager onderwijs is er een soort bibliotheek waar je deze kan uitlenen, voor het secundair niet, gelukkig hebben we nog wat tijd om te sparen.
Inspectie vraagt aangepaste leermiddelen, voldoende uitdagingen en een uitgebreid aanbod. Leermiddelen zijn duur, heel duur. Gezelschapsspellen lopen ook al snel op en ik moet jullie vast niet vertellen dat de kostprijs van boeken ook geen lachertje is.

Ooooh ja… En uiteraard hebben wij als thuisonderwijzers geen recht op studietoelage of wat dan ook zoals ouders die hun kinderen naar school sturen. Dus voor de financiële kant hoef je al zeker niet voor thuisonderwijs te kiezen.

Toch laat dit ‘nadeel’ ons zeker niet tegenhouden, integendeel, we doen het met hart en ziel!

Iemand moet er zijn om het onderwijs te verzorgen en ook alle spullen moeten voorhanden zijn dus geen gezeur en aan de slag! Internet is een schat aan materiaal dat je kan afprinten en gebruiken, collega-thuisonderwijzers zijn geweldige inspiraties aan ideeën en ja… ook zelf word je creatief.

Bedankt aan diegene van wie ik de gekleurde cijfers kreeg en ik link ook graag even naar bijbelidee voor hun leuke materiaal dat je online vind.

Omdat foto’s soms meer zeggen dan woorden, hierbij een greep uit onze home made leermiddelen… scrol even verder… Heb je vragen over iets dat je ziet, wil je meer weten of tips om dingen te maken aarzel dan niet om een berichtje achter te laten of me even te contacteren. Ik geef graag extra uitleg en sta open voor leuke nieuwe ideetjes!

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!