Toen onze buren een week geleden voor een weekendje op vakantie vertrokken vroegen ze ons om hun diertjes te verzorgen. Geen probleem uiteraard. Direct zag mijn alziend (ahum) thuisonderwijsoog weer een leerrijk iets. De kindjes kunnen ze eten geven… Leren ze direct weer wat meer over de diertjes en hun verzorging. Zo gezegd, zo gedaan.

De kinderen stonden te springen en te dansen en vooral heel hard te zeuren ‘Wanneer mogen we nu gaaahaaaaaaaan?!’ Toen we dan, in hun ogen, EIN-DE-LIJK er naartoe gingen kon de pret niet op. Maar goede afspraken maken goede vrienden. Ze maar direct duidelijk gemaakt dat ze de konijntjes NIET mochten oppakken, er niet achter mochten rennen en ze ook niet mochten roepen. Ook achter de kippen gingen we ook NIET lopen. Ze hadden het goed onthouden. Eens we bij de diertjes stonden, hielden ze zich perfect aan de afspraken want… ‘Mama we willen niet dat de diertjes bang zijn hé?!’

Eerst de groentjes snijden voor de konijnen (jaja, alles vers) en dat naar hun hok brengen, intussen goed kijken waar ze rond huppelen in de tuin. Dan het enkele eitje rapen bij de kippen en vervolgens eten voor de kippen strooien. Oh, de vogeltjes niet vergeten! Ook voor hen wat strooien en in het huisje leggen.
Klaaaar!!! Ah nee, toch niet. Drinken nog! Snel een gieter pakken en alle potjes water vullen.

Toch nog even heel voorzichtig en zachtjes een konijntje aaien en we konden vertrekken. Nu ik het zo typ lijkt het wel alsof alles snel klaar was maar nee hoor we waren makkelijk een kwartier (misschien iets langer zelfs) bezig. Verwende diertjes en kindertjes!

Als het van onze kinderen af hangt mogen de buren altijd op vakantie zijn want dan kunnen ze altijd voor de diertjes zorgen, maar wel zonder hun nieuwe minion pak want volgens hen waren de konijntjes daar de eerste dag wel heel erg bang van.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!