In deel 1 kon je lezen hoe we van start ging met het leuke setje van green factory. Op 24 juni waren de eerste twee zaadjes klaar om over geplant te worden. Ze lagen enkele dagen in een potje onder een vochtige spons en elke dag controleerden we of er al een wortel uit een zaadje kwam piepen en ja hoor al heel snel zagen we bij de zaadjes van de boontjes een wortel komen. Elke dag gingen we vol spanning kijken of ze al lang genoeg waren tot het dus zover was. De wortel was minstens 1 cm en dus klaar om te verhuizen naar een glazen potje met daarin een turfpot en wat turf.

Heel voorzichtig gingen onze jongens aan het werk. Turf in water leggen zodat die kon zwellen, turfpot in de glazen pot, de turf uit het water in de turfpot en dan héél voorzichtig met het pincet het zaadje pakken. Toch nog eens goed kijken naar die wortel, zeker bij die ene waarbij de wortel toch al wat vertakkingen kreeg en dan hop in de turf, nog wat aarde er op en water en klaar is kees of nee… Nog een naamplaatje en dan toch ook nog belangrijk werk… De administratie. Opschrijven hoeveel water we het zaadje gaven en op welke datum we dat deden. Ook nog even controleren hoe warm het binnenshuis is. Zeer belangrijk allemaal!

En nu verder in spanning afwachten tot de eerste groene blaadjes komen kijken en of er een wortel tevoorschijn komt bij de zaadjes die nog onder sponsjes liggen.

 

 

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!