… of dat proberen we toch!

Ik kan niet tegen hitte. Als ik niet zwanger ben hoor je mij echt al klagen alsof ik weet-ik-wat moet ondergaan. De vorige drie zwangerschappen was dat nog veel erger! Ik leek stervende! Nu ben ik bijna halfweg mijn zwangerschap (net als twee jaar geleden bij mijn zwangerschap toen het zo warm was) en ik lijk wel gewoon vrolijk door te huppelen! Vreemd?! Ik heb gewoon helemaal geen last van de warmte en ga vrolijk in de vlakke zon liggen lezen! Stel je voor dat het een meisje wordt aangezien dit zo anders is dan bij de andere drie! Nu ja, daar zullen we nog even voor moeten wachten om dat te weten, of jullie toch in elk geval. Wij gaan het binnen 3 weken allemaal wel zeker weten (als die kleine springboon wil meewerken toch).

Maar bon, we hebben hier ook al 3 kinderen rond lopen die de hitte moeten overleven. De ene wil niet eten, de andere niet drinken en nog een andere weigert beide. Dat eten is niet belangrijk nu, maar dat drinken wel…

Dus hier enkel tips van hoe wij proberen te overleven:
– Doe NIETS tenzij in het zwembad zitten en op een stoel/handdoek liggen.
– Zet overal flessen water neer zodat je er altijd binnen handbereik hebt.
– Kan je peuter niet slapen? Ga er dan midden in de nacht mee wandelen buiten of laat hem gewoon op datzelfde uur even op de grond spelen. Liever een blije peuter op een koele grond dan een huilende peuter in een warm bed.
– Zwem! Zwem! Zwem!
– Wil je dan toch persé opruimen doe dat dan na zonsondergang met alle ramen open, vergeet niet te smeren tegen de muggen als je niet zoals Thibeau en ik wil eindigen met ontelbaar veel muggenbeten.
– Eet fruit en koude groenten, het werkt echt verfrissend en smaakt ook veel beter dan warm eten.
– Geef je thuisonderwijs en stop je normaal niet in de vakantie zoals wij? Doe dan zwemlesjes of dammen in de schaduw of … Staak toch maar even gewoon die lessen, je hebt een excuus! Scholen doen ook niets de komende twee maand!
– Zet je tuin VOL parasols! Onze tuin is amper 50m² groot (incl. terras) en er passen vier parasols in en dit weekend zetten we er nog zo’n partytent in. Schaduw voor de kinderen, laat een hoekje voor jezelf over om lekker te bakken.
– Smeer zonnecrème alsof het zonnecrème regent! Wij hebben witte kindjes overdag (door de zonnecrème) en blijkbaar zijn ze toch ’s avonds donkerbruin! We smeren nochtans met een 50+ factor.

– En vooral… GENIET!!! We wonen in België! Niet te hard zeuren over té warme nachten met te weinig slaap en veel te veel zon overdag. Voor je het weet heb je weer maanden regen.

Wat zijn jullie tips om deze hele warme dagen door te komen?

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!