Had ik eigenlijk al verteld dat het gezin Gewoon Wij niet enkel bestaat uit menselijke leden? Afgezien van enkele muggen en vliegen die hier nu rond vliegen en af en toe een gezellige huisspin in het voor- of najaar hebben we ook nog twee poezen. Twee echte knuffelpoezen. Vaak zegt men wel eens dat poezen niet van kinderen en knuffelen houden, nu ja seg dan moet je hier maar eens komen kijken. Je kan je hier niet op je achterwerk neer zetten zonder dat er binnen de halve minuut een poes op je schoot ligt te ronken, ja zelfs bij vreemden doen ze dit.

Of ze een naam hebben? Ja hoor.
‘Mama ik wil een gele poes!’
‘Dat gaat niet Lucas, gele poezen bestaan niet. Het zal een zwarte worden.’
‘Oké, dan moet de poes Geeltje noemen!’
En zodoende kwam twee jaar geleden een mini kitten bij ons wonen met de naam Geeltje.

Geeltje woonde nog niet goed en wel bij ons toen de mama van Geeltje alweer kleintjes verwachtte en dus smeekte ik bij mijn man om een broertje voor Geeltje, een speelkameraadje, en zo geschiedde… Drie maanden later kwam Groentje bij ons wonen.

Iedereen denk dat we de namen kozen omwille van de kleur van onze poezen hun ogen, het toeval wil dat Geeltje gele ogen heeft en Groentje groene ogen maar niets is minder waar. De namen lagen vast al voor we de poezen ooit gezien hadden.

Onze poesjes zijn ook echte huiskatten. Ze mogen niet buiten, we wonen aan een drukke baan en er zou ook een niet zo’n grote kattenvriend in de buurt wonen (ik bespaar jullie wat hij doet met de katten als ze in zijn tuin komen). We nemen dus geen risico, we zien onze diertjes veel te graag. Dus naast dat de living en keuken zowat de plaatsen zijn waar zij regeren (ja, zelfs het behang is van onze muren dankzij hen) hebben ze sinds een week ook hun eigen buitenkot waar ze vrij in en uit kunnen. Ze genieten er volop van de zon nu.

2015-07-052

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!