Eergisteren was het net zoals vorige jaren zeedag vanuit de brussenwerking van Tanderuis vzw. Een dag vol plezier, spelletjes, genieten, samen spelen, rennen, … Ook dit jaar hadden we begeleiding voor Lucas en Thibeau gevraagd en dat was onze eigenste PPO wat ideaal was. De jongens kennen haar, zij kent de jongens en dat klikt prima.

We wilden eerst nog afbellen. 36°C op het strand… pfieuw, nee daar wilden we voor passen. Het moment dat ik mijn gsm in mijn handen had om af te bellen, besloot ik toch maar even het weer te checken en uiteindelijk bleek het aan zee bijna 10°C kouder te zijn. Oké, daar wil ik het wel op wagen. De man mopperde nog wat dat het te warm ging zijn maar had niet veel meer te zeggen. Het zat al in mijn hoofd, we zouden hoe dan ook gaan.

Zo gezegd, zo gedaan. Zaterdag wat vroeger opstaan zodat we zeker op tijd zouden kunnen vertrekken (ja als iedereen naar zee gaat omdat het daar koeler is dan in het binnenland dan rekenen we op veel verkeersellende). Gelukkig zonder file daar geraakt, parkeren en hop het pijltje strand volgend. Met die houten, zware (binnenkort komt er een nieuwe, handigere) bolderkar hop recht de de duinen in. Ach, niet mopperen lieve man van mij dat is net dat ene heuveltje, hoop ik, over en we zijn er. Ahum… bovenop de duin aangekomen na veel trek- en sleur- en duwwerk van het hele gezin aan die vervloekte kar (daarom hou ik dus van dragers en doeken en hebben wij dus geen buggy meer) zien we dat het pad naar rechts gaat… Naar BENEDEN!!! Ja, mijn man die wilde weer naar huis ocharme. Puffend en zwetend komen we 700 meter verder op jawel een verharde weg recht naar het strand… typisch. (wel weer bergop)

Bon in de verte zien we de gekende rode en groene sjaaltjes en enkele gekende gezichten van Tanderuis vzw. Die kar nog tot daar trekken en dan puffend de mensen begroeten, even inschrijven en dan zitten. Oef!

Wat een zalige frisse wind! Victor kreeg zelfs al snel zijn trui aan! ZALIG!!!
Ik zie al snel dat de spelletjes dit jaar anders zijn dan andere jaren en na afloop ben ik daar heel erg blij mee. Het waren veel meer ‘allemaal samen maar toch alleen’ spelletjes. Ideaal voor onze jongens.

Zaterdag kreeg ik bij Lucas ook te zien welk effect thuisonderwijs op hem heeft gehad op sociaal-emotioneel vlak en ik kan jullie zeggen dat ik het nog steeds niet goed kan geloven! Hij speelde vlot mee, enthousiast, was sociaal, hield zich in als een ander kindje zijn kasteel stuk deed en verwoorde dit gepast naar ons, smeet niet met spullen, blokkeerde maar enkele malen, speelde samen, was vrolijk en goed gezind en vooral… hij heeft gepraat voor de ganse groep en dat helemaal uit zichzelf en zeer zelfverzekerd! Apetrots was hij op zichzelf en ik nog veel trotser op hem! WAUW!!! Dit alles hadden wij een jaar geleden nooit durven dromen! Al ons harde werk, geduld en toewijding werpt duidelijk zijn vruchten af! Ja, ook hier ben ik toch wel wat trots op mijn man en mezelf… Want als er iets mis gaat dan ligt het aan hun thuisonderwijs wel… als het goed gaat ook!

Intussen heeft ook Thibeau ons verbaasd. Hij liet zich van zijn allerbeste auti kant zien (tsjah) maar na een tijdje kwam hij los en speelde hij toch enkele spelletjes heel enthousiast en vol overgave mee en dat terwijl hij vorig jaar er max 2 meespeelde! Ook hij ging niet slaan op het kindje dat zijn bootbaan stuk deed terwijl hij dat anders wel zou gedaan hebben. Wederom een trotse mama hier!

Victor die kroop vrolijk rond in het zand, sliep wat bij papa op de rug en genoot.

Daarnaast leerden ze uiteraard weer veel sociale vaardigheden bij, werd er wat geteld, verteld, … dus het was uiteraard ook weer een leerrijke dag!

Manlief was me op het einde van de dag heel erg dankbaar dat ik hem toch meesleurde naar zee. Eens thuis… weer lekker puffen in 31°C (buiten en binnen).

Dankjewel Tanderuis vzw voor weeral een geslaagde zeedag! En ook dankjewel voor jullie goede begeleiding van de hele gezinnen zowel op de zeedag als tijdens de gewone thuisbegeleiding!

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!