Je kent ze wel… Zo’n dagen waarop niets lijkt te lukken, alles uit je handen valt, je alles kwijt raakt, …
Wel ik heb zo’n dag vandaag. Nu ja, niet helemaal, enkel op thuisonderwijs vlak.

Zo ging ik eindelijk eens starten met wat lesvoorbereidingen voor volgend schooljaar. Nu ja, simpel is dat niet aangezien ik nog geen enkele werkboek voor het tweede leerjaar heb. Ze zijn besteld maar ik zal vast nog wel twee weken geduld mogen hebben voor ze er zijn. Alsook de handleidingen heb ik nog niet allemaal in mij bezit. Dus besloot ik maar te beginnen met taal van het eerste leerjaar. Laat ons stellen dat we daar een ‘kleine’ achterstand voor hebben opgelopen. Niet zo raar natuurlijk met een zoon die een taalstoornis heeft en een kind leert van nature leren tussen 6 en 12 jaar dus er staat nu ook geen grote druk op, maar toch zou ik het graag wat anders zien dan hoe we er nu voor staan.

Ik herinner me dus dat ik boven op onze kamer ergens op de kast nog een doos heb staan met nieuwe niet ingevulde werkboekjes dus die besluit ik te halen, daarna de kast leeg halen en alle werkboekjes die ik her en der kocht verzamelen om daarna alle kopies te pakken en als laatste alles waar op dit moment mee bezig zijn. Pfieuw… dat is al heel wat!

IMG_20150708_135954

En daar zat ik dan te gapen en te gapen… Dus dan maar hulp inroepen van de mensen op een facebookgroep. Heel wat fijne en toffe tips maar pffrrttt ik wist het nog niet. Ik zag het maar niet goed komen. Dus kreeg ik plots de geweldige ingeving (dankzij de tips) dat er misschien gewoon wat meer structuur moet komen en ik de voorbereidingen kon blijven doen zoals ik het al deed, een dag of week op voorhand. Nog even checken bij de jongens en die waren er voor te vinden. Dus ging ik maar weer aan de slag zoals ik het vroeger deed… Met pictogrammen.

IMG_20150708_154014

Chaos? Hoezo? Heb je 7 dagenpictogrammen en blijkt dinsdag verdwenen te zijn en zondag er twee keer te zijn. Nu ja seg! Hang je de pictogrammen van alle vakken en heb je er daar ook weer te kort van! Ja, zo blijf ik wel bezig!

IMG_20150708_160942

(Daar heb je die bolle babybuik die weer komt piepen op foto’s)
Het idee is er in elk geval wel. Een flexibel schema waar we makkelijk dingen in kunnen aanpassen en waar we zeker voldoende uitstapjes bij kunnen inplannen. Dus volgende stap… Pictogrammen bijmaken.

Maar omdat ik het graag allemaal wat positiever bekijken zijn erop zo’n dag ook heel wat toffe dingen!- Zo gingen de kinderen boven al wat opruimen.
– Zag ik ze genieten van heel wat nieuwe films nu we netflix eindelijk in huis haalden.
– Speelde Victor bijna de hele dag zelfstandig.
– Kreeg ik heel wat knuffels van de kinderen.
– Aten we boterhamhotdogs.
– Zag ik de temperatuur in onze slaapkamer van 27°C naar 21°C dalen.
– Zei Lucas spontaan ‘Ik hou van jouw mama!’.
– Bouwde Lucas zelfstandig een vliegtuig met de clics.
– …

Misschien was het dan toch niet ‘zo’n dag’.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!