Toen we 2.5 jaar geleden in ons huisje kwamen wonen hingen we in de kinderkamer de gordijnen op die wij in ons vorige appartement op onze slaapkamer hadden hangen. Je kent dat wel… Je kijkt wat je kan hergebruiken want die maten van elk raam zijn anders en als je net verhuist gebruik je het beetje budget dat je hebt (in ons geval was dat toch maar een beetje) dan liever voor een tof kleurtje op de muur.

Toen we ze ophingen was er al 1 van de 3 gordijntjes een beetje stuk en hing dus wat scheef, dat was al zo voor onze verhuis. Acht wat, we kopen wel eens nieuw (ken je dat zoals in, eigenlijk schiet dat er altijd over en wordt dat op de lange baan geschoven). Na een goed jaar ging ook een tweede gordijntje stuk, ah ja altijd die ramen open en toe in de zomer en die trek je dan (ik althans met mijn 1m56) gewoon onder de gordijnen door. Toen dan ook vorige week het laatste gordijntje sneuvelde toen ik net iets te enthousiast bij de koelere temperatuur de ramen open zwaaide, zei ik maar tegen mijn man dat hij ze er af moest halen. Ik had namelijk al een hele tijd een tof idee, maar geen materiaal. Begon hij direct over nieuwe gordijnen… Euh ik dacht het niet! Ook al hebben we overburen in de appartementen over ons, ik ging echt niet weer gordijnen hangen om weer stuk te trekken. Ik stelde hem mijn idee voor en hij vond het wel leuk klinken (als in eerst zien en dan geloven).

Ik nogal zeker van mezelf kroop dan ook eergisteren al achter mijn laptop en ging gretig aan de slag. Al zeer snel bleek mijn raamfolie bijna op te zijn, typisch. Oké, dan maar bestellen, eens dat gebeurd kon ik dan toch al beginnen met wat ik al had. Zeker genoeg voor 1 raam en misschien zelfs 2 ramen, nu ja als je een heel stuk kapot snijdt en een halve meter verkeerd kleeft wordt dat dus al snel 1 raam.

Ik wist exact wat ik wou! MINIONS! De kinderen zijn er zot van! Al snel rolde de eerste minion uit mijn snijmachine en had ik die gepeld (ja zo noemen ze dat) en trok ik dus met mijn kärcher ruitenwasser, lat, mes, folie en de rest van mijn hebben en houwen naar boven. Oh ja, de drie kinderen gingen uiteraard ook mee.
Stap 1: Ramen kuisen met de kärcher.
Stap 2: Ramen opnieuw kuisen met de kärcher want de oudste zoon had er zijn handen op gezet.
Stap 3: Er alleen een stuk raamfolie van 52×30 cm op kleven, dat fout kleven, er weer af trekken en kapot trekken.
Stap 4: Ramen nogmaals kuisen met de kärcher want de kinderen zagen papa voorbij rijden met een boeket bloemen voor mij en daarom moesten ze echt wel op de ramen kloppen.
Stap 5: Samen met de man een nieuw stuk raamfolie van 52×30 cm kleven met véél geduld aan een héél traag tempo, kwestie van dit ook niet te vernielen want dan zou ik geen enkel raam kunnen afwerken.
Stap 6: De eerste helft van de minion kleven (toestel is maar 30 cm breed en de raam 52 cm dus moest ik hem door gans zijn hoofd doorsnijden ocharme).
Stap 7: Zo christelijk en kindvriendelijk vloekend de andere helft er exact juist tegen kleven.
Stap 8: Achteruit stappen en genieten van de vrolijk rondspringende kinderen die enorm dankbaar zijn en tegelijkertijd toch wel een beetje trots zijn op het resultaat.

Vandaag kwam dan de nieuwe 10 meter raamfolie aan en kon ik weer heerlijk aan de slag. Snijden en pellen ging zeer vlot en voor het plakken verwijs ik graag even terug naar de bovenstaand 8 stappen, maar dan met nog meer geprul en gedoe omdat ze blijkbaar een andere folie hadden geleverd dan de eerdere en deze duidelijk van minder goede kwaliteit is, maar we zijn tevreden van het resultaat (met foutjes, dat hoort zo bij handwerk).

 

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!