Zoals jullie eerder al wel konden lezen hebben wij een tante en nonkel in Zuid-Afrika wonen en vlak voor vertrek had mijn tante het super leuke idee om brieven te schrijven met de kinderen. Super leuk natuurlijk! Er gingen al wat kaartjes en briefjes over en weer maar laatst ontvingen we wel erg leuke kaartjes. Het zijn handgemaakte kaartjes. De leeuw is bijvoorbeeld geknipt uit een zakje chips! Super leuk tof!

IMG_20150630_093459

Uiteraard is mijn tante dan zo’n gezellige dame die schrijft in het kaartje voor Lucas ‘Misschien kan jij dit ook maken?’ En zo zorgt zij mee voor leuke thuisonderwijsprojectjes! Super toch?! Oh ja, ze schrijven ook leuke en nuttige dingen trouwens over welke soorten dieren daar leven, hoe het leven daar is, wat de dieren doen en laten, … Dus ineens heel erg leerrijk.

Maar dus… De kinderen direct dolenthousiast dus in het midden van een hittegolf (jaja, echt waar, een hittegolf in BelgiĆ«) gingen we aan het werk. De kinderen kozen leuk papier uit met glitter, knipte het op maat, kozen een dier waarvan ik een silhouet afdrukte, tekende dat silhouet over, ik knipte het uit voor Thibeau en dan gingen ze versieren. Glitterlijm, oogjes, pomponnetjes, alcoholstift, foam, … Al wat hen leuk leek moest er op. Super om hen aan het werk te zien! Na enige droogtijd, ja de kinderen zijn nooit echt zuinig wat glitterlijm betreft konden ze zelf hun kaartjes schrijven. Hop de post op en weer wachten, wachten, wachten tot er bericht komt dat ze zijn aangekomen en dat is gebeurd, anders zou deze blog niet online staan uiteraard. De verrassing zou er anders te snel af zijn voor de tante en nonkel.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.