Sinds enkele dagen ben ik me stevig aan het voorbereiden op het nieuwe schooljaar en ja we gaan dit jaar toch wat meer in de boeken werken en volgens een structuur. De kinderen werden lastig van al dat gebrek aan structuur en voorspelbaarheid. Ze vroegen zelf achter meer pictogrammen en schema’s. Ze gingen zelf de time timer halen en smeekten me nog net niet om een gedetailleerd stappenplan van hoe en wat alles ging. Dus in het belang van de kinderen… Structuur, voorspelbaarheid en dus ook werkboeken. Klinkt best als een goed voornemen toch? Komt helemaal goed zolang ik blijf ademen. Of niet…

Ik herinner me nog dat ik in het voorbije schooljaar het ook zo een paar keer wilde doen en elke keer werd ik gek van het voorbereiden en het tot uren in de nacht werken, printen, lamineren, … Dus als ik het deze keer wil volhouden moet ik voorbereid zijn. Niet in het jaar nog uren en uren voorbereiden en printen. Nee! Alles pakklaar en enkel maar een week of twee weken op voorhand een lesvoorbereiding maken zonder print, knip, lamineer of wat dan ook voor werk.

Zo gezegd, zo gedaan dus… Enkele dagen geleden vloog ik er in en ik werkte reeds drie methodes af (je wil niet weten hoeveel ik er nog te gaan heb). Allé, werkte af… Ik printte en printte en printte en printte en … Dus het knip en lamineerwerk moet nog komen maar eerst wil ik alles uit mijn printer zien rollen, structuur weet je wel.

Zo iets dus:
IMG_20150807_212348 IMG_20150807_212354

Toch was er 1 lamineerwerkje dat ik toch niet wilde riskeren om niet tijdig klaar te krijgen. Mijn leeskaftjes of ook wel gekend als kliklakclusterboekjes, wie verzint zo’n woorden?!
Al een jaar wil ik ze maar vond ik nergens een geschikt kaftje, oké ik ben eerlijk, ik deed nooit veel moeite om er eentje te vinden. Maar eergisteren verscheen er toch wel niet exact zo’n kaftje op een facebookgroep zeker. Blijkt dat ze die vervloekte kaftjes klaargemaakt met letters en al in gewoon zo verkopen (uiteraard, dat ik daar niet zelf aan dacht, slim hoor)!!!

Ik keek naar de prijs en bleef toch bij mijn eerste gedacht… Ik maak ze zelf want dan zijn mijn papieren gelamineerd en duurzamer en er komen nog twee kinderen aan die ooit het eerste leerjaar zullen doen en Lucas is niet de voorzichtigste met materiaal en oké al wat je zelf doet, doe je beter.

Direct ging ik eergisteren aan de slag… Kaftjes zoeken online (daar waar ik al tientallen producten in mijn winkelmandje had zitten en dus extra verzendkosten kon vermijden) dat ging vlot… Nu ja, 17 ringen of 6 ringen wat maakt het uit, die 17 werkt ook wel… Daar kom ik later wel op terug.

Gisterenavond dan… Kaftje meten, excel open, instellen, letter typen, printen en beginnen snijden. Ik had mooie lijntjes rond mijn letters gezet zodat ik ze makkelijk met het snijmachientje allemaal even groot kon snijden. Oké, ik word moe, krijg pijn, ik staak.

Deze ochtend stond ik op alsof ik wat durracel batterijen had ingeslikt, vast het vooruitzicht van super tof gezelschap in de namiddag. Tuin klaar zetten en hopla verder snijden, aansluitend wat lamineren en hoppa de tuin in en daar de gelamineerde letters weer uitsnijden. Dan pauze, gezellig bezoek met leuke kindjes, genieten. Pure ontspanning ook al lijkt dat vast niet zo met 7 kinderen in je kleine tuin, het was echt pure ontspanning. Altijd fijn!

Bezoek buiten en ja hoor… De uitgesneden letters in het kaftje krijgen. Twee gaatjes er in op de goede gok en oei… Dat gaat niet! Ah nee, dan moeten er 5 gaatjes in een kaartje. Moet je eens proberen, 5 gaatjes exact op de juiste plaats zetten als je niet elk kaartje wil gaan beginnen opmeten (ja na snijden, lamineren, snijden zijn ze niet maar allemaal even groot). Tot zover mijn ’17 ringen werkt ook wel’. Ik dus maar tussen mijn twee gaatjes een deel weg geknipt (dat stuk waar nog drie verkeer gezette gaatjes waren gezet) en hoppa het kaftje in. Oké, héél professioneel ziet dat er van dichtbij niet uit maar ach, dienen kan het zeker. Nog wat tabbladen en het inhangschema er bij en klaar!

Even tonen aan de kinderen en die vinden ze geweldig, uiteraard het is nieuw en ziet er (al zeg ik het zelf) kei tof uit! Benieuwd of ze er tegen midden september nog zo over denken.

In totaal, alles bij elkaar geteld, een goede 6 uur later is dit het resultaat…

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!