Gisteren was mijn bomma en dus ook de bomma van onze kindjes jarig. Weer een jaartje er bij maar eigenlijk nog piepjong voor een overgrootmoeder! Toen ze me vorige maandag belde of we dat samen met haar wilden vieren, moest ik daar uiteraard niet over nadenken. Eigenlijk hadden we al plannen maar die kon direct gewijzigd worden. Ze vroeg me ook of ik iets wist zijn waar we met de kinderen naartoe konden voor een pannenkoek of een ijsje. Na overleg met manlief besloten we de zoo van Antwerpen voor te stellen. Een fijne uitstap, de kinderen konden rennen, genoeg bankjes voor rustpauzes en gelegenheden genoeg op een ijsje of pannenkoek te eten. Gelukkig vond bomma dat ook een goed idee.

Zo gezegd, zo gedaan.
Gisteren gingen we naar de zoo. Gepakt en gezakt, zoals steeds als je met een gezin van 5 weg gaat. Er moet immers veel mee. Broodjes, drankjes, koeken, luiers, reserve kleding, … Elke keer iets eten of drinken op verplaatsing kost anders handenvol geld en ja luiers en reserve kleding spreken voor zich.

Zoals steeds een beetje te laat aangekomen maar geen probleem. Direct een ritje op de paardenmolen daar en dan hop naar de vlindertuin. Dat is wat Lucas graag wilde. Wat heb ik genoten van Lucas daar hand-in-hand te zien wandelen met bomma. Samen vlinders kijken, in het ‘boek’ kijken dat daar lag en nog veel meer. Na een tijdje werd het daar te druk voor Lucas dus ging we naar de apen kijken.

‘Kijk Lucas daar maken ze de aapjes hun eten.’ merkte ik op waarop hij natuurlijk antwoord ‘Dat zag ik al.’ en waarbij bomma dat beaamde. Ja, als we weg gaan met anderen is mama vaak niet meer zo belangrijk voor hem. Ik geniet er van!

Of dat moment waarop bomma haar vriend door die glijbaan komt met Lucas tussen zijn benen! Geweldig!

Na een tijdje een ijsje en wanneer ik uiteindelijk last krijg van mijn rug worden we ook nog getrakteerd op die pannenkoeken.

Nog afsluiten met een ritje in de auto’tjes op de mini kermis en we kunnen richting huiswaarts vertrekken met een stel rot verwende kindertjes.

Gaan slapen met kindjes die zeiden ‘Mama het was een hele leuke dag.’ en foto’s waarop je het plezier van jong en oud ziet maakt de dat de dag perfect was voor ons. Wat hebben we het toch getroffen met onze bomma en haar vriend!

Dankjewel voor de fijne dag!

Oh ja… En terwijl ik dit schrijf word ik gefilmd voor … Daarover in oktober meer.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!