Augustus 2015 zit er op en voor ons dus ook schooljaar 2014-2015. Nu ja, niet dat we zoveel deden in de zomervakantie maar af en toe haalden ze een speel- leerboekje boven of knutselden ze wat met de PPO. Dus ons schooljaar liep gewoon door tot vandaag. We sloten af met de symbolische verkoop van de spiksplinternieuwe dure kipling boekentas die we kochten voor Lucas een jaar geleden omdat hij op school zou starten, gingen een hapje eten in mc donalds van dat geld (Lucas, mocht kiezen wat we met de centjes deden het was immers zijn boekentas) en ik pakte alle spullen bij elkaar van vorig schooljaar om te gaan stockeren.

Zal ik beginnen met te vertellen over ons etentje in mc donalds?
Wel weer verbaasden beide grote broers me. Met open mond en een trotse grijns tot achter mijn oren keek ik toe. Op nog geen twee minuten tijd had Lucas een vriendinnetje gemaakt. Daar waar hij een maand geleden nog als een gek rond rende in zo’n binnenspeelding en vaak ruzie had, speelde hij nu rustig samen met een meisje. Toen de jongens dan kwamen eten, vertrok het meisje naar huis. Direct daarna had Lucas twee nieuwe vriendjes. Een jongen van ik schat 5 jaar en diens broertje van om en bij de 3 jaar denk ik. Samen gingen ze spelen tot zowel de andere ouders als wij door kregen dat ze begonnen verstoppertje te spelen. Zelfs Thibeau speelde rustig mee zonder te roepen dat hij niet wilde tellen of alleen zijn. Nee, allemaal samen. Het kleine jongetje van rond de 3 jaar stond er wat tussen te lachen en snapte er zo te zien niets van en toen kreeg ik daar Lucas in al zijn zachtheid te zien. Bukkend op ooghoogte en met zeemzoete stem ‘Gaan we samen tellen? 1, 2, 3, 4, …’ Het kind kirde er maar tussen ‘1! 3! 2! 1!’ Lucas glimlachte ‘Kom we gaan zoeken.’ en hij nam het jongetje mee aan de hand.
Ja, ik kan wel zeggen dat we op sociaal-emotioneel vlak sprongen zien waar we zelfs niet meer van durfden dromen. Vooral als je hem daarna hoort vertellen over dat ze vriendjes maakten en hij dat zo leuk vond en …
Ja, ik denk dat ik dat kleuterturnen met hen toch maar opstart binnen een 1.5 week. Sociaal gezien is Lucas er zeker helemaal klaar voor en Thibeau? Dat zien we dan wel maar ik heb er zeker een goed oog op. Lucas kan in elk geval al niet meer wachten om nieuwe vriendjes te maken!
IMG_20150829_183740

Thuis nog wat rennen, spelen, trampoline springen en dan naar boven. Ik met een set dozen achter me aan slepend. Boven alle knutselwerkjes en boeken in dozen steken. Mijn oorspronkelijke dozen waren blijkbaar te klein. Ik die dacht dat we eigenlijk helemaal niet veel hadden gedaan dit jaar… Nee, hoor mijn dozen waren te klein! Twee grote dozen en 1 kleine vol!
IMG_20150829_211323 IMG_20150829_211858

Ik kijk terug op een eerste jaar thuisonderwijs en kan enkel maar blij en trots zijn. Blij dat we de sprong durfden wagen maar vooral heel erg trots. Trots op de kinderen omwille van hun grote sprongen op sociaal-emotioneel vlak maar toch ook op school vlak. Rekenen tot 20, enkele woordjes lezen, schrijven in drukletters, vermenigvuldigen (Lucas), kennis over water en ijs, over God en Jezus, over de natuur en nog zoveel meer. Veel meer dan ik had verwacht.
Maar ook trots op manlief en mezelf. Trots omdat we het volhielden op de vele moeilijke momenten (en dat waren er heel veel), elkaar steunden, in elkaar en de kinderen bleven geloven, bleven zoeken naar oplossingen, …

En hoe het nu verder gaat? Wel heel simpel… We blijven doorgaan! We zijn meer dan ooit overtuigd dat dit het beste is voor onze kinderen, ons gezin en we gaan er met nog meer overgave tegenaan.

Ik ben er klaar voor! Laat dat nieuwe schooljaar maar komen!

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.