Niet hier in huis, jammer genoeg. Wel op de blog.

Het is hier druk en vooral de voorbije week ging hier niets zoals het echt hoorde. Kinderen weigerden mee te werken aan thuisonderwijs, het was druk door de multimove, thuisbegeleiding, onverwacht bezoek dat meer wilde weten over thuisonderwijs, … Allemaal heel gezellig maar wel druk.

Afgezien van dat ben ik nu ook nog maar een 2.5 à 3 maand van mijn uitgerekende datum verwijderd en wil ik niet bij elke stilte overvallen worden met berichtjes of ik al bevallen ben. Wees gerust, ik ben sociale media verslaafd dus er zal niemand lang moeten wachten op dat nieuws eens het zover is. Toch leerde de vorige 3 keer me dat mensen nogal snel ongerust/nieuwsgierig zijn. Dus ik bol stilaan wat uit. Op facebook zie je wel nog regelmatig foto’s verschijnen van ons doen en laten zoals ons laatste gynaecoloog bezoek gisteren. Dochterlief stelt het meer dan prima en volgt voorbeeldig elk gemiddeld cijfertje net zoals haar broers deden in de buik. Wacht maar tot die geboren is, het zal geen gemiddeld kindje meer zijn 😉

https://instagram.com/p/7xth29OWm2/?taken-by=gewoon_wij_thuisonderwijs

https://instagram.com/p/7x7hUyuWi9/?taken-by=gewoon_wij_thuisonderwijs

De zwangerschap begint zijn tol te eisen. Mensen vragen me vaak hoe het gaat en zoals ik op de blog dan laat vallen, zeg ik dat ik veel pijn heb. In werkelijkheid is het erger dan dat. Ik kook al een tijdje niet meer omdat ik anders duizelig word van de pijn en flauw vallen kan ik als mama die alleen thuis is met de kindjes me niet permitteren dus vermijden we dat maar. Ik sta op met pijn, ik ga slapen met pijn, ik word 10x per nacht wakker van de pijn en overdag kruip ik van stoel, naar zetel, naar staande positie, … ook van de pijn. Rusten is geen optie… Te lang liggen of zitten doet pijn en er moet nog zoveel gebeuren.
Mijn bezigheden zijn dus er voor zorgen dat de kinderen hun thuisonderwijs krijgen. De luxe dat ik dat zittend, liggend en staand kan doen of zelfs rollend over de grond (om dan niet meer recht te raken), … Whatever, als het maar gebeurd. Daarnaast ben ik een krak geworden in het opwarmen van eten. Echt waar! Niet ideaal maar wel een tijdelijke oplossing.

Daarnaast zal ik weer bevallen (voor de derde keer) midden in de feestperiode. Lucas zijn verjaardag, Sint, Kerst, Victor zijn verjaardag, Nieuwjaar. Dat wil dus zeggen dat ik moet maken dat ik al mijn cadeaus klaar moet/wil hebben. Ik lag bij mijn laatste keizersnede 4 weken plat en toen had ik het geluk dat manlief 4 weken thuis was, dat geluk heb ik deze keer niet. Ik hou dus rekening met het feit dat ik weer een zeer slecht herstel kan hebben en dus de weken na de bevalling niets zal kunnen doen afgezien van liggen en hopen dat Victor niet te lastig is doordat hij gedurende 2 weken geen middagdutten zal krijgen (ah nee, ik kon toen ook 4 weken lang de trap niet op en af). Veel feesten wil zeggen veel cadeautjes voorzien en dus ook veel plannen. Gelukkig bestaat er online shoppen maar echt ideaal is het dat toch niet altijd.

Regelen van doop/verjaardagsfeestjes/babyborrel. Nu ja, de luxe van alles op elkaar te hebben is 1 feest voor alles! Ideaal!

En dan nog mijn geniale plan zelf geboortekaartjes te willen maken, uiteraard zo van het type dat je er 1 volledig kant-en-klaar kan hebben op 1 uur tijd. Dat zijn dus 50 werkuren. Gelukkig hebben we maar 50 kaartjes nodig! Er zijn er tot nu toe 0 klaar…

Doopsuiker… Deze keer ben ik niet overtuigd geraakt om weer alles volledig zelf te gaan maken zoals vorige keren maar ook deze keer weigerde ik het uit handen te geven. Ik kocht dus reeds vulbare spullen en dat vullen gaat altijd vlot maar die vervloekte lintjes!!! Vreselijk! Ik haat lintjes en nog meer de strikjes! Ik had gezworen het nooit meer te doen! Raad eens… Ik ben weer op 40 van 120 stuks strikjes aan het maken. De naamlabeltjes zijn wel volledig zelf gemaakt, ik kon het niet laten.

Oooooh vergeet ik nog dekentjes te naaien, pyjama’s te kopen, babykleren sorteren, af en toe boodschappen te doen, een huis in rechtszaak en renovatie, …

https://instagram.com/p/7qAz39OWhT/?taken-by=gewoon_wij_thuisonderwijs

Maar ik wil toch niet negatief afsluiten! Wat zal ik die dikke buik missen! Echt waar! Handig zo’n ‘tafeltje’ waar je de hele avond je pot snoep (ja er zijn al véél kilo’s bij al bijna zoveel als bij Lucas en Thibeau samen) of glas drinken op kwijt kan of toch voor zolang die kleine wriemeldochter stil ligt. Wat kan ik genieten van die bewegingen. De kusjes en knuffels van de drie broers aan hun zusje, de liefde hier in huis. Dus ondanks alle pijn en drukte, lieve meid blijf nog maar lekker lang knus bij mama.

2015-09-19

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!