Een kleine twee maand geleden zat ik op internet te zoeken, oké niet te zoeken ik zat gewoon op een site te neuzen want ik had niets nodig, naar leuke nieuwe leermiddelen. Zonder echt namen te noemen was het zo’n site waar ze veel chinese namaak enzo verkopen maar vast ook wel enkel echte dingen? Geen idee in elk geval ik bestelde er twee kleine dingen voor belachelijk weinig geld onder de noemer montessori materiaal en kreeg ze netjes thuis aan. Belabberde kwaliteit. Namaak dus 😉 Tsjah… voor het geld dat ik betaalde verwachtte ik nu ook geen geweldige dingen. Er waren nochtans vele andere leuke dingen op de site die ik zag. De echte materialen, dus niet namaak, kosten doorgaans al wat meer en aangezien dit materiaal van Amerika moet komen kan je er dus al zeker van zijn (ik kwam er toch nog nooit onderuit) dat je douanekosten mag gaan betalen. Zo wordt het natuurlijk al snel heel erg duur dus begon ik aan een lijstje voor manlief met de titel ‘Wil jij deze voor je kinderen maken?’

Je kinderen… belangrijk! Als je zelfgemaakte spullen van manlief wil, nu ja anders doet hij het ook wel hoor maar dan duurt het doorgaans wat langer 😉

Het voordeel van home made materiaal is dat je alles volledig naar wens kan aanpassen en dat deden we dus ook weer zodat het helemaal ons eigen ding werd.

Eerste ding op het lijstje, een 100 veld. Niet moeilijk. Bakje uit hout, wat blokjes, een schema’tje en klaar. Toen kreeg deze mama uiteraard nog andere leuke ideeën op basis van datzelfde 100 veld. Een vermenigvuldigbord! Ik tekende wat uit, nam een foto en stuurde het door naar manlief met de boodschap dat ik er zo ook wel twee wilde. Twee grotere bakken,  kleinere en 500 blokjes minimum. Hij negeerde mijn berichtje toen *oeps*.

Een maand geleden begon ik op de computer wat schema’s uit te werken en toonde ik ze aan manlief die op zijn beurt uit zijn garage enkele proefstukken haalde. Nooit echt wat ik echt wilde, nochtans was de opzet simpel. Een paar meetfouten en dergelijke ook weer van mijn kant en zo bleven we dus een tijd bezig. Intussen zitten we ook al 4 weken met printer/scanner problemen. Ons toestel is stuk en de niet bij naam genoemde firma van het merk weigert het degelijk op te lossen ondanks de garantie… Tsjah… Tussen veel heen en weer gedoe kreeg ik op 4 weken tijd dan toch alles geprint waardoor ik vandaag de boel kon afwerken. EINDELIJK!!!

Waarom ik trouwens zoveel soorten schema’s maakte terwijl je makkelijk kan zeggen ‘Enkel de tafel van 5.’ of je zelf de niet zelf te plaatsen blokjes kan leggen? Wel omdat dit simpelweg niet zou werken voor onze oudste zoon en uiteraard passen wij ons materiaal aan naar de noden van onze kinderen. Vandaar ook groene cijfers voor de blokjes die ze niet zelf hoeven te zoeken.

De man maakte een kleine bak teveel maar daar kan ik nu niet echt boos om zijn 😉 en ik kreeg een bakje reserve blokjes die mijn jongste zonet van tafel nam. Ik ga dus nog snel wat foto’s hier bij posten en dan maar op zoek in gans mijn living naar de blokjes.

Voor wie een handige man heeft of vrouw… Onder de foto’s vind je een linkje naar de bestanden van mijn schema’s. Gratis en voor niets, geheel ter uwe beschikking. Uiteraard ook te gebruiken met gewone gelamineerde cijfers en zonder houten bak. Geheel naar eigen wens aan te passen, hoewel een linkje naar de blog wel fijn zou zijn als je ze op facebook ofzo post. Veel plezier!

11×11 veld delen optellen aftrekken

11×11 veld vermenigvuldigen

100veld

Nota: Ondertussen kreeg ik via via al een link naar super tof montessori materiaal dat je in de UK kan kopen en dus zonder douane kosten. Google er maar op los maar ik ben niet verantwoordelijk voor jullie uitgaven, jammer genoeg wel voor de mijne dus ik ga maar snel kerstlijstjes aanleggen!

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!