Afgelopen zaterdag raadde mijn vroedvrouw me aan even een kleine check-up te laten doen in het ziekenhuis. Even aan de monitor enzo. Toen ik de materniteit belde met de vraag of ik via spoed binnen moest gaan of rechtstreeks naar hen moest komen, (ja, ik beval steeds heerlijk gepland dus is het telkens mooi aanmelden enzo, weet ik veel hoe het er aan toe gaat als het plots zou beginnen) zeiden ze me aan de telefoon dat ik vast mijn koffer moest meebrengen want als er ook maar iets was ze me op 31 weken niet meer naar huis zouden laten gaan.

Koffer?! Euh, help?! Ik heb nog geeneens kaartjes of doopsuiker, laat staan dat er in hemelsnaam een koffer zou klaar staan! En euh?! Me houden? Ik heb thuis drie kinderen die thuisonderwijs krijgen hoor, nee dat zal niet gaan! Dus koppig als ik was, weigerde ik mijn koffer te maken en mee te nemen. Had ik echt geen tijd en zin voor, als ik moest blijven dan kon manlief heus wel even over en weer rijden met het kroost om wat te halen.

Heerlijk rustig, thans ik toch, manlief ging zowat uit zijn dak, vertrokken we naar het ziekenhuis. Ik vertrouwde op mijn lichaam en onze dochter en ging er van uit dat het allemaal vals alarm was. Oké niet 100% gerust anders zou ik niet gaan uiteraard, maar gerust genoeg om mezelf kalm te houden en geen koffer mee te nemen 😉

Onderweg ging het me toch dagen. Stel dat ik moet blijven? Dan heb ik geen kaartjes, geen doopsuiker, … NIETS! Dus nam ik me voor als ik weer naar huis mocht dat ik een to do lijstje zou maken. Ik beval immers met keizersnede dus wie een beetje weet hoe bevallingen en zwangerschappen in zijn werk gaan, weten dat ik dus niet tot 40 weken de tijd heb. Oké, ik zal een eind langer lopen dan bij de anderen als alles volgens plan gaat maar dus geen 40 weken. Ik ging dus ook al eens tellen van nu tot mijn geplande keizersnede datum en kreeg het dan toch wel plots zeer benauwd!

Dus bij deze mijn, of eerder ons, to do lijstje:
– Geboortekaartjes maken (1 uur per kaartje nodig afgezien van het ontwerpen, dat gelukkig wel bijna klaar is)
– Doopsuiker afwerken (het staat gevuld klaar maar nog steeds zonder lintjes en naamkaartjes)
– Koffer maken (tsjah…)
– Heel het huis kuisen
– Babybed weer omvormen tot co-sleeper
– Het park weer hoger zetten, leeg maken en voorzien van iets van dekentje en dergelijke
– Kijken welke kledij er nog moet aangeschaft worden voor de eerste 2-3 maand en die aanschaffen, voor de maanden daarna slaan we onze slag in de solden
– Cadeaus, cadeaus, cadeaus, … Tsjah, december feestperiode. 2 jarigen, Sint, Kerst, Nieuw, … Ik wil me echt niet hoogzwanger/met newborn bezig moeten houden met die dingen dus moet alles er op voorhand zijn!
– Een driedubbel verjaardags/babyborrel/opdragingsfeestje organiseren. (Het enige dat we weten is dat we dat willen doen)
– Geboortelijst nog eens goed bekijken, nu ja er staat amper wat op dus misschien nog een klein alternatief bedenken als cadeautip voor de mensen die graag iets willen geven, ook al hoeft dat helemaal niet.
– Visualisatie!!! Een schema voor als mama in het ziekenhuis is, een aanpasbaar over wanneer mama al dan niet naar huis komt, eentje voor de babysit van dienst, pictogrammen voor manlief om aan te geven wanneer hij met de jongens naar mama en zusje komt kijken, … (Nee, ik bewaarde niet de visualisatie van bij Victor zijn geboorte, dom ik weet het!)
– Thuisonderwijs materiaal (daarmee bedoel ik mooi afgelijnd) voorzien zodat manlief het even kan overpakken van me en die gaat nu al flippen bij het idee alleen al
– Genieten!!! Blijven genieten!!! Ik heb dan wel ontzettend pijn maar oh wat ga ik die hobbelbuik weer missen

Tussen alle lijnen door proberen we nog wat thuisonderwijs te doen en vooral de rust te bewaren, daarom zo weinig over thuisonderwijs de laatste tijd. De kinderen hebben het heel erg zwaar zoals je hier kon lezen dus is onze prioriteit nu RUST, daarover snel weer wat meer trouwens.

Moest ik nog iets vergeten zijn, laat het dan snel weten! Bedankt alvast!

Oh ja, aangezien deze blog online gaat en ik dus een to do lijstje heb gemaakt, wil dat zeggen dat alles oké is met babyzus en mezelf en ik dus gewoon naar huis mocht.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!