Vorige week maandag knutselden de kindjes samen met PPO (vrijwilliger van de thuisbegeleidingsdienst voor autisme) rond de herfst en daarbij kwamen blaadjes aan bod. Ik hoorde ze vertellen tegen de kinderen over de hoofdnerf en zijnerven. Naast hun knutselwerkjes besloot ik dus later die week ook aan de slag te gaan met de kinderen. Eens kijken of ze het wel hadden onthouden 😉

Ik gaf ze een reeds uitgeknipt papieren bordje (kwestie van de druk nog steeds zo laag mogelijk te houden), stukjes zijdepapier in verschillende kleuren, gekleurde dunne ijslolly stokjes, een gewoon stokje en lijm.

IMG_20151022_162244
Voor Victor scheurde ik het zijdepapier al voor aangezien het al 16:30 was en ik ook het ook niet te laat wilde maken.

Al snel zaten de twee grote jongens te scheuren. Lucas zeer fijne (inieminie) stukjes en Thibeau een paar grote repen. Victor die deed direct wat lijm op zijn bord, plakte er wat stukjes op om ze er onmiddellijk weer af te schrapen met de stokjes.

Eens de jongens klaar waren met scheuren gingen ze de stukjes op het bordje plakken en het grote ijslolly stokje er met plakband achterop. Victor wilde al zijn stokjes op de achterkant om ze erna er weer af te trekken en mee te gaan spelen.

Als laatste kleefden ze de oranje stokjes op het hun blaadje ‘Ah ja mama, dat zijn de nerven.’ Ik moest niets zeggen dus volgens mij zat de nieuwe informatie er nog goed in 😉

Een half uurtje later, niet langer denk ik en ze waren al klaar. Het hoefde niet lang langer te duren. Ze hadden al hard gewerkt die dag en ze waren al wat moe.

1 tip: Let op het lijmgebruik! Ze hadden veel te veel gebruikt en het duurde echt dagen alvorens het droog was!

Oh ja, in de voormiddag knutselden we overigens ook met kastanjes. Ook leuk, moet je zeker eens proberen!

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!