Ik krijg de laatste tijd wel vaker de vraag hoe het intussen met me gaat. Tsjah, ik loop dan ook mijn laatste weken uit en als mensen me zien, reageren ze vaak alsof die baby er elk moment kan uitvallen. Nu ja, ik kan het ze niet kwalijk nemen. De ganzenpas van kabouterplop dansen is inmiddels geen enkel probleem meer voor mij, het is mijn gewone wandelpas geworden 😉 Toch gaat het eigenlijk best goed met me. Oké, de pijn blijft en ik heb voor het eerste in 4 zwangerschappen al een hele periode vreselijke nestdrang waar ik me tegen (probeer) te verzetten maar afgezien van dat gaat het goed. Ik ben vrolijk en goed gezind, loop continu te zingen en lachen en heb ongelofelijk veel gelukshormonen die door mijn lichaam gieren.

Gelukkig maar ook dat het zo gaat want we hebben nog wel enkele weekjes te gaan, de gynaecoloog besloot na mijn lieve smeekbede (en angsten die ik vertelde) dat die baby toch gezellig langer zal moeten blijven zitten dan de broers. Misschien maar goed ook want mijn to do list er nog niet bepaald veel korter op geworden.

Ik kopieer even mijn vorige to do list en vul gezellig verder aan:
– Geboortekaartjes maken
– Doopsuiker afwerken (het staat gevuld klaar maar nog steeds zonder lintjes en naamkaartjes)
– Koffer maken
– Heel het huis kuisen
– Babybed weer omvormen tot co-sleeper
– Het park weer hoger zetten, leeg maken en voorzien van iets van dekentje en dergelijke
– Kijken welke kledij er nog moet aangeschaft worden voor de eerste 2-3 maand en die aanschaffen, voor de maanden daarna slaan we onze slag in de solden (de eerste maand is in orde)
– Cadeaus, cadeaus, cadeaus, … Tsjah, december feestperiode. 2 jarigen, Sint, Kerst, Nieuw, … Ik wil me echt niet hoogzwanger/met newborn bezig moeten houden met die dingen dus moet alles er op voorhand zijn
– Cadeaus voor de rest van de familie
– Een driedubbel verjaardags/babyborrel/opdragingsfeestje organiseren
– Geboortelijst nog eens goed bekijken
– Visualisatie!!!
– Thuisonderwijs materiaal (daarmee bedoel ik mooi afgelijnd) voorzien zodat manlief het even kan overpakken van me en die gaat nu al flippen bij het idee alleen al
– Genieten!!! Blijven genieten!!!
– Dekentjes naaien– Eerste knuffeltje in huis halen
– Geboorteplan opstellen en afdrukken
Achtergevel isoleren
Behang papier aan de achterkant van het huis weg halen en de muren afwassen.
Tuin opruimen en gras afrijden
Wasbare luiertjes in babymaat kopen en proper gewassen klaar hebben liggen.
– Gans het gezin bij de kapper krijgen

Zoals jullie merken… Het schiet nog niet écht op of toch niet in tegenstelling met de tijd die we nog hebben. Nu ja, veel heeft die baby ook niet nodig eigenlijk hé. Liefde en borstvoeding en dat is sowieso aanwezig, de rest is bijzaak. Dus in theorie ben ik er helemaal klaar voor! Laat ze nu nog maar even lekker groeien en wie weet raakt ons lijstje toch wel (bijna) af tegen dat het zover is.

Eerst kon ik nog zeggen ‘Jeuj, manlief heeft nog wel een heel wat dagen vrijaf voor de bevalling met verlengde weekends en feestdagen enzo.’ maar die dagen vulden we inmiddels in met andere dingen zoals met veel liefde een extra kindje opvangen waarvan de ouders moeten werken, helpen in de kerk zodat daar de tuin ook winterklaar raakt en nog enkele andere dingen. Dingen die in onze ogen veel belangrijker zijn dan een gepoetst huis en een doosje doopsuiker.

Ik begin het te relativeren en hou me dus voor nu aan het belangrijkste punt op mijn to do lijstje, GENIETEN. Voor ik het weet is die dikke buik weer verdwenen en moet ik mijn bordje met snoep en glas met drank weer zelf vasthouden omdat ik geen eigen ‘dienblad’ meer heb, zijn die stampjes weg alsook die pijn. Want ja hoe gek het ook mag zijn en hoe beu ik alle pijn ook ben, ik ga het missen. De pijn is immers het bewijs dat er een leventje in mij groeit, dat mijn lichaam zich ten volle inzet voor dat kleine wonder. En ook al is een vijfde niet uitgesloten, of ik die vijfde ook echt nog een keer zelf zal dragen is geen zekerheid (ja, wij sluiten in de toekomst pleegzorg en adoptie zeker niet uit). Dus ik kan er maar beter heel erg van genieten.

Oh ja, intussen kreeg ik ook te horen dat we inspectie krijgen voor ons thuisonderwijs, ik PROBEER niet te stressen. Gelukkig konden we het verzetten naar 8 februari 2016 want ze wilden eerst kort na de bevalling komen, hoezo no stress?!

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!