Diegene die alles wat volgden, zeker via facebook, konden volledig meeleven naar 24 januari 2016. De dag waarop Charlotte 2 maand zou worden. Oké, dat was misschien eerder bijzaak die dag, maar toch AL 2 maand.
Op deze dag zouden onze kindjes opgedragen worden in de evangelische kerk van Sint-Niklaas. Daar vind je ons op zondagvoormiddag wel vaker terug. We zouden ze dus voorstellen – terugbrengen- bij God. Een zegen vragen over onze kinderen en ons gezin.

Zowel manlief als ik leefden er best intens naartoe. We gingen in plaats van apart, samen in de Bijbel lezen, bespraken alles meermaals, gingen meer en meer dingen opzoeken, … We wilden immers 100% zeker zijn en een heel bewust keuze maken. Des te meer we leerden, des te zekerder we werden. We gingen daarnaast ook enkele praktische zaken regelen. Een gesprek met mensen van de gemeente (kerk), nieuwe kledij kopen (je staat er tenslotte vooraan voor een heleboel mensen en vooral voor God en dan wil je, wij toch, er toch wel op je best uitzien), koekjes en drank voorzien voor daarna, naar de kapper en vooral toch ook wel heel belangrijk een eigen getuigenis schrijven. Er kwamen immers ook wel wat vrienden en familie die eigenlijk maar vaag weten wat wij zoal op zondagvoormiddag uitspoken. Een woordje uitleg van onszelf is dan toch wel het minste dat we konden doen. Ik ging dus aan de slag, manlief keek mee en gaf me zijn zegen over de tekst, zeker over het tweede deel omdat ik daar toch wel vanuit ons twee ging praten. Ik was best zenuwachtig voor dit deel.

Afgelopen zondag ontvingen we familie en vrienden, wat een zegen, in de gemeente. We namen plaats en de voordienst begon. Zoals elke zondag zongen we samen liedjes waaronder 2 die wij uitkozen. Namelijk opwekking 599 – Kom tot de Vader en opwekking 640 – Mijn hulp is van U Heer. Toen we dan naar voor mochten, mocht ik eerst mijn tekst lezen die je hier een beetje lager zal terug vinden. Als bij wonder lukte dat (mits wat gestotter hier en daar) zonder tranen. Vervolgens kregen onze jongens elk hun eigen tekst en zegen en kregen ook wij als ouders een zegen mee. Daarna zongen we nog samen een ander lied dat wij hadden uitgekozen, opwekking 736 – Wij zegenen jou.

Wat een speciaal gevoel allemaal, het deed meer met me dan ik had gedacht. De preek die volgde kreeg ik nog niet half mee omdat ik best zelf onder de indruk was van het gebeuren, manlief zat toen met de kindjes in de zondagsschool. Na afloop nog wat praten met familie en vrienden. Puur genieten, wat een zegen!

Naamloos

————————————————–
Ik herinner me nog hoe Lucas me een jaar en half geleden vroeg wie God was. Ik moest hem het antwoord wat schuldig blijven, maar hij bleef maar vragen naar wie God is, waarom mensen naar de kerk gaan, wat de hemel is, … Ik beloofde hem dat we het samen zouden uitzoeken.
Ik richtte me al heel snel tot Sofie, een goede vriendin, die ook christen is en vertelde haar Lucas zijn vragen. Sofie stelde voor om eens een dienst bij te wonen bij hen in de gemeente. Lucas was onmiddellijk enthousiast en ook wij waren wel nieuwsgierig.

Ik herinner het me nog heel goed hoe ik me tijdens de dienst voelde. Ik kreeg kippenvel tijdens elk liedje dat er werd gezongen en zong al snel overtuigd mee. Het voelde voor mij als thuiskomen, elk liedje, bij elke rake tekst kreeg ik kippenvel. Na de dienst kreeg ik het Nieuwe Testament mee en ik ging al snel lezen en opzoeken. Net als Lucas. Hij wilde heel graag meer naar de gemeente gaan dus gingen we op zoek naar een gemeente bij ons in de buurt en zo zijn we hier terecht gekomen. We werden hier al snel warm onthaald.

Nu 1.5 jaar later staan we hier vooraan om onze kinderen op te dragen. Hen voor te stellen aan God. Maar ook om stil te staan bij wat we voor hen en voor ons gezin willen. Wat ben ik dankbaar dat we dit kunnen doen. Dat ik mag weten dat we er niet alleen voor staan als het even moeilijk gaat en ik weer bij de zoveelste crisis Hem om hulp en inzicht kan en mag vragen. Maar ook dankbaar dat Hij er is om de goede momenten en vreugde te delen bij elke kleine en grote stap in ons leven. Het gevoel er nooit alleen voor te staan.

Onze kinderen zijn nog jong en zullen nog een heel groeiproces door moeten net zoals wij als ouders. We zullen ze elke dag een beetje meer moeten loslaten en hopen dat ze de juiste keuzes maken. Elke dag weer onder de leiding van God. En net omdat we vertrouwen op Gods leiding en vele andere redenen willen wij onze kinderen opdragen aan God, dat Hij hen en ons mag helpen en leiden op elk moment in ons leven.
—————————————————–

Daarna snel allemaal de auto in en naar de confettiparty want ook onze drie jongens hadden nog een verjaardagsfeest tegoed alsook Charlotte een babyborrel. Oké, snel de auto in… Ik word wagenziek achterin de auto maar mijn grootouders moesten mee en om plaats te maken gaven we Lucas mee met vrienden (dank u daarvoor) zodat ik dan in de koffer op zijn plaats kon zitten. Wat had ik daar spijt van, al helemaal toen ik bij aankomst tot de ontdekking kwam dat ik de hele tijd op 5 cm van een spin had gezeten!

Joeri zijn broer was wat vroeger vertrokken uit de gemeente om onze taarten bij de bakker op te halen en alles van bij ons thuis naar de feestzaal te brengen. Dankjewel! Dus alles stond er al klaar en ik hoefde het enkel nog maar wat af te werken. Mensen kwamen toe, de kinderen werden bedolven onder de cadeaus, waarvoor weer een dankjewel, dat hoefde niet! Gezellige babbels, bemoedigende woorden, veel gelach en plezier. De kindjes zien spelen en genieten. Wat een fijne namiddag nog!

Het werd een onvergetelijke dag!

PS: Later volgt nog een blogje over hoe je een confettifeest kan inrichten met gepaste decoratie en eten binnen dit thema. Ik wilde het al veel eerder doen maar het is ongelofelijk druk geweest en dat zal het nog worden want binnen minder dan twee weken krijgen we onze eerst inspectie voor thuisonderwijs!

PS2: Familie en vrienden die graag enkele betere foto’s zien van in de gemeente, vraag gerust 😉

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.