Toen we het feest gingen organiseren van ons kinderen besloten we dat het 1 vast thema moest worden want de ene wilde minions, de andere cars, de jongste Bumba, … Dus jah, een slinger van elk ding kost geld en dat allemaal door elkaar, nee dankjewel. We gingen dus zoeken naar 1 thema en samen kozen we uiteindelijk confetti. Leek me wel leuk en dat was het ook ondanks de vele ‘fail’ momenten waar we elke keer weer enorm mee moesten lachen.

Nog veel leuker werd het toen ik besloot het te integreren als een thuisonderwijs project. We laten geen kans onbenut uiteraard. Ik ging dus eerst op zoek naar webshops, uiteindelijk ook op pinterest en zo kregen we een leuke mix van aangekochte spullen en zelfgemaakte dingen.

Doordat we zelf aan de slag gingen samen met de kinderen is dus niet alles zo chique en mooi afgewerkt zoals je wel vaker ziet op feestjes maar de kinderen hadden plezier, leerden dingen bij en zij vonden het prachtig en het was tenslotte hun feest dus voor ons was het meer dan geslaagd!

Versiering
Eerst en vooral kregen we een grote zak confetti van ourhappilyeverafter waar we heel blij mee waren, maar wat konden we daar mee uitzetten?

Eerst bestelde ik dus doorschijnende ballonnen bij styleyourparty met het idee deze op te vullen met confetti. Naar goede gewoonte met perfecte service werd dat en nog wat andere dingen mooi op tijd geleverd. Een week op voorhand als wat proefballonnen waarvan er uiteraard eentje ontplofte en uiteindelijk een hele slinger aan ballonnen. Tijdens het maken van de slinger kreeg manlief het idee een handje confetti over mij te gooien, uiteraard zag Lucas dat en uiteindelijk ontstond er in onze keuken een confetti oorlog, de foto’s geven misschien een heel klein beetje weer hoe het er daarna uitzag maar in werkelijkheid was het veel en veel erger. Heel die slinger dan ook nog naar de zaal krijgen was een heel avontuur, ook daar ontplofte er op het laatste moment nog een ballon.

We gingen ook gekleurde cirkels maken. De kinderen leerden met een passer werken en ook naar knippen was dit een behoorlijke oefening al knipte mama wel het meeste uit wegens de behoorlijke hoeveelheid aan cirkels. Daarna gingen we de cirkels versieren met confetti. Cijfers, letters en vormen maken met lijm en daar confetti op plakken. We zouden maar 1 wand mogen versieren, aan de andere muren en aan het plafond mochten we niets hangen dus besloten we die ene muur ook echt wel vol te hangen.

Tafelaankleding
Bordjes en servetten bestelde ik bij made by ellen en rietjes en tafellakens voor de kinderen hun tekentafel wederom bij styleyourparty.

In ava kochten we vorkjes, messen en gekleurde stickerbolletjes en gingen daar met het hele gezin mee aan de slag, goed voor de fijne motoriek overigens!

Om te eten
Ook het eten hoort natuurlijk een beetje in de juiste sfeer te zijn toch? Dat vonden wij althans…

De pot suikerbonen spreekt voor zicht uiteraard maar ik zag ook op pinterest leuke oreo koekjes met witte chocolade en bolletjes, alleen… oreo’s zijn al snel een hele hap uit het budget en toen kreeg ik op het juiste moment van een vriendin een foto van wafeltjes in dezelfde stijl die ze had gemaakt voor haar dochtertje haar verjaardag. Ideaal! Ik kon dus ook aan de slag en maakte veel te veel wafeltjes (ongeveer 300).

Druiven zijn rond, met druiven kan ik wel wat. Ik zag in het verleden ooit druivenrupsjes al wilde ik daar nu ook niet zoveel tijd in gaan steken (ja, ik ben nogal van het luie type) om er ook nog oogjes enzo op te gaan plakken. Dus maakten we druifsaté’s.

 

Veel meer hoefde dat voor onze kinderen niet te zijn en zo werd het dus een leuke confettiparty… Hier nog enkele sfeerbeelden. De light in the box voor de meters komen ook van made by ellen.

 

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!