Lien, een toffe madam die ik enkele jaren geleden via facebook leerde kennen, vroeg me een hele tijd terug of ze voor haar examenopdracht bij ons thuis mocht komen filmen. Het onderwerp ‘thuisonderwijs’ leek haar wel wat. Ik stemde toe ondanks de drukke planning, veranderingen en pasgeboren baby. Ik wilde haar graag helpen en oké ik laat geen mogelijkheid om thuisonderwijs positief in de aandacht te brengen onbenut. Thuisonderwijs kent immers vele vooroordelen.

Begin januari kwam ze dan met heel haar hebben en houwen bij ons binnen gevallen. Camera, lampen, perche (als je dat zo schrijft), … Gans onze beneden verdieping werd omgetoverd tot een filmstudio. Het leek allemaal wel heel professioneel voor een schoolopdracht. Ik was helemaal onder de indruk, niet zo goed voor mijn zenuwen natuurlijk.

Een interview, wat speelmomenten filmen en uiteraard ook thuisonderwijs filmen. De lesjes, mijn voorbereidend werk, mijn agenda, … Het kwam allemaal aan bod.

Nadat ze bij ons was geweest ging ze nog een ander persoon filmen. Een studente die nu aan de hogeschool studeert maar 6 jaar lang thuisonderwijs kreeg in het middelbaar. Een hele mooie getuigenis zo blijkt! Ik vind het heel fijn om eens te horen hoe een jongvolwassene die thuisonderwijs er over denkt en hoe ze het ervaren heeft.

https://www.youtube.com/watch?v=FaRjQ8PwOWY&feature=youtu.be

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!