Onze kinderen zijn op dit moment helemaal in de ban van de klok en daar spelen we dan uiteraard graag op in. Ze zeuren al heel lang om een eigen horloge, liefst nog zo eentje van frozen van dat ene bekende merk waar ik nu even de naam van kwijt ben, echt weer iets voor mij natuurlijk. Aangezien die horloges niet zo heel erg goedkoop zijn en we niet willen dat ze net als zoveel andere dingen zomaar in de kast belanden, maakte we dus een afspraak. Vanaf dat ze kunnen klok lezen, krijgen ze zo’n horloge en dan mogen ze ook echt zelf eentje gaan kiezen. Enthousiast als ze zijn, gaan ze daar natuurlijk mee akkoord maar dat wil ook zeggen dat mama zich van haar beste kant moet laten zien. We hadden het voorbij 1.5 jaar al behoorlijk wat materiaal verzameld.

https://www.instagram.com/p/BBUoLZrOWhc/?taken-by=gewoon_wij_thuisonderwijs

Nadat bovenstaande foto op instagram werd gepost, kwamen er nog heel wat spullen boven water. Ja, jullie snappen het al. We hebben weer een beetje teveel materiaal, maar bon we kunnen het maar hebben en gebruiken natuurlijk.

We gingen dus aan de slag. Eerst een simpel boekje uit die bekende prullenwinkel action die menig mens bankroet laat gaan. Nu ja, dat was zo simpel dat het eigenlijk niet meer noemenswaardig was 😉 Ideaal als je kind nog nooit een klok zag maar om nu de leeftijd 6 – 7 er op te plakken zoals er op aangegeven staat, njah ik zou zeggen, niet rennen naar de action. Toen we in Lucas zijn wiskunde boek bezig waren kwam daar al direct een vraag over de klok voorbij. Ideaal! Een speelklokje van uki er bij, Victor zat namelijk op dat moment net met die doos te spelen, al dat geweldige toeval toch! Nu die vragen zijn heel beperkt. Halve uren en hele uren kennen ze nu al wel ruim een jaar, die eeuwige herhaling ook in de methode boeken of om het met Lucas zijn woorden te zeggen saaaahaaaaaiiiii!

IMG_20160203_125656

We gingen dan maar een koekoeksklok knutselen, leuk toch? Die kinderen met hun geweldige ideetjes altijd. Als ik dan vraag hoe ze dat juist zien ‘Ah, met een doos hé mama.’ Zo simpel is dat dan tot ik hen dan moet vertellen dat ik met de laatste opruim alle schoendozen weg smeet en er dus echt wel geen enkele meer heb. Dan vonden ze maar dat mama het moest oplossen, ah ja, mama had immers die dozen weg gesmeten en niet zij. Ik trok dus onze grootste knutselrommelbak uit de kast en zie daar die isimo schaaltjes liggen waar ik er ooit heel veel van kreeg en waar ik echt wel geen idee van had wat er mee te doen. Ik pak er eentje uit en bekijk het goed. ‘Seg jongens, lijkt dat nu niet heel erg op een huisje.’ We waren het eens met elkaar, dat leek op een huisje! De basis was gezet. Karton, gekleurd papier, verf, stiften, scharen en splitpennen en aan de slag. Dat ging vlot. Als snel hadden we ons huisje met wijzerplaat en niet onbelangrijk een koekoek, nu ja of toch een kuiken. We bekeken het nog eens goed en ik vond het toch wel heel erg kaal zo aan de bovenkant en zijkanten. Lucas opperde er stickers op te plakken. Stickers doen het altijd, uiteraard, dat ik daar zelf niet op kwam?! Stickers er op en ik haalde de chenelle boven om een lus aan hun klokje te hangen met het lijmpistool. ‘Mama een koekoeksklok heeft wel van die slingers vanonder.’ Oké, slingers… Hoe moeten we dat nu weer gaan oplossen. Snel pinterest open en al snel bleek een stuk karton van een keukenrol ideaal te zijn. Knippen, schilderen en ook weer ophangen met chenelle, wat vinden ze die toch leuk! Ze zijn helemaal tevreden van hun knutselwerk en eerlijk? Ik ben apetrots op hen! Wat zijn ze mooi geworden en wat hadden ze veel ideetjes,  normaal moet ik alles zelf bedenken. Wat een enorme groei weer van hen.

We speelden ook een spelletje. Ik heb een houten doosje met daarin klokjes. Op de ene kant staat de gewone klok en op de andere kant de digitale. Ik gaf hen hun oefenklokje en een digitaal klokje. Konden ze het correct omzetten naar hun gewone klok dan mochten ze het houten blokje houden en anders ging het weer bij de rest. Aangezien onze kinderen enorm competitief zijn werkt dit dus super goed voor hen. Het feit dat ze aan zelfcontrole konden doen was voor hen helemaal geweldig. Ah ja, dan hebben ze mama niet nodig natuurlijk.

Er komen vast nog heel wat dingen aan de beurt dus volg zeker op facebook mee als je niets wil missen.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!