Gezinsbond organiseert deze schoolvakantie krokuskriebels en daar maakten wij vandaag handig gebruik van. In Sint-Niklaas, STEM museum, werden er workshops gehouden rond archeologie, fossielen en meer van dat. Ik postte enkele dagen geleden in twee thuisonderwijsgroepen dat we zouden gaan en zo geschiedde dat we met vier gezinnen waren.

Het werd een super leuke dag. Ik denk dan maar niet aan dat ik verkeerd geparkeerd stond en daar pas achter kwam nadat ik een Charlotte in de draagdoek had en een Victor in de drager. Typisch! Ik besloot even te bellen naar een vriendin en mede thuisonderwijzer om te vragen of zij kon auto rijden. Ik weet dat ze geen auto heeft maar ach je weer maar nooit. Niet dus. Zucht! Gelukkig was er een andere lieve mama die wel even de auto voor mij kon verzetten. Oef! Ik had echt geen zin de kinderen weer los te knopen, in de auto te zetten om dan nog geen 100 meter verder op de andere parking te gaan parkeren waar ik wel langer dan een uur zou mogen staan.

Maar dus… Een leuke dag! We kwam aan en kregen een korte rondleiding van wat de kinderen allemaal konden doen. Ik denk niet dat ze iets hebben overgeslagen. Lezen in de grote zitkussens, kijken naar een docu, schelpen opgraven, haaientandjes zoeken met een vergrootglas en pincet, een dino maken van pasta, zelf fossielen maken met zoutdeeg, kijken door een microscoop, op zoek door het museum naar de botten van de mammoet en ondertussen ook het museum bekijken. Als afsluiter was er dan nog eens overheerlijke cake en een drankje. Ja, veel meer uitleg is er niet aan, de foto’s zullen het wel beter kunnen vertellen.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!