In heel de onderwijs wereld wel gekend. Als kind werkte en speelde ik er zelf nog mee op school en het is nu toch inmiddels wel een jaar of 19 geleden dat ik in het tweede leerjaar zat. Ik wilde al een tijdje MAB materiaal aanschaffen. Je hebt ze in verschillende varianten. Magneten, houten, plastieken, in kleur, zonder kleur, … De meeste zijn ook heel erg duur. Hier en daar vond ik ze nog wel voor een schappelijke prijs en doorgaans waren die dan ook exact in de kleuren die ik nodig heb. Ah ja, ik wil ze natuurlijk kunnen gebruiken bij mijn getalkaartjes en vooral bij de methode die we gebruiken.
Echter blijft 25 tot 30 euro nog altijd veel geld, zeker voor een gezin van 6 dat het op 1 inkomen moet doen dus ging ik maar zelf aan de slag. Dat ik geen kubus van 1000 ga hebben, neem ik dan maar voor lief. We leren immers nog niet tot 1000 tellen op dit moment dus kan manlief nog even rustig verder bekijken hoe hij zelf houten MAB materiaal voor mij kan maken. Voor nu doen we het met de papieren versie die ik maakte.

Ik ging aan de slag met de computer en maakte al snel mooie roostertjes. Printen, nameten, … Het leek te kloppen, maar dan bedacht ik mij dat ik echt geen zin had om die vakjes van 1 op 1 cm te gaan knippen, lamineren en weer knippen. Dus printte ik alles op heel dik papier en bespaar ik me de kost en het werk van het lamineren. Is het kapot? Dan maken we maar wat nieuwe. Terwijl ik dit typ bedenk ik me net dat ik dit alles had kunnen snijden met mijn plotter maar bon, ze zijn klaar nu.

Oh ja, de eenheden zijn niet allemaal even recht, ik had namelijk twee lieve helpers 😉

Wil je zelf aan de slag maar tijd uitsparen? Scrol rustig verder naar beneden en je vind er de printklare bestandjes in pdf formaat. Veel plezier met het maken, spelen en leren!

MAB materiaal eenheden

MAB materiaal tientallen

MAB materiaal honderdtallen

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!