Vandaag is het Pasen. De dag waarop Jezus opstond uit de dood. Wat een mooie en dankbare dag. Afgelopen week knutselden we dan ook rondom Pasen en de lente. Daarnaast gingen we vrijdag avond, op Goede Vrijdag dus, naar onze gemeente (kerk) en ook vanochtend, zoals de meeste zondagen, waren we in onze gemeente terug te vinden om samen Pasen te vieren.
Eitjes rapen mocht ook niet ontbreken. Zaterdag bij de kinderen hun overgrootouders en vandaag bij hun grootouders. Morgen mogen ze er thuis nog zoeken, een overdaad aan chocolade? Hoe kom je er bij?! 😉

Wat een gezegende dagen zijn het toch, wat een liefde, wat een warmte, dank U Heer!

Het knutselen… Wat deden we zoal?
We gingen onder andere met wasco aan de slag. Eerst kleurden we een blad met zoveel mogelijk verschillende kleurtjes wasco om er vervolgens met een zwarte wasco over te gaan. Jezus sterft, alles wordt donker. Daarna gingen we met een tandenstoker tekeningen maken in de zwarte kleur. Het zwart verdwijnt, Jezus staat weer op uit de dood, wat een pracht, wat een vreugde, nieuw leven begint!

We schilderden ook eitjes. Ik heb ze lekker ouderwets uitgeblazen maar of ik dat nog eens ga doen? Ik betwijfel het.

We maakten ook met behulp van waterverf en papieren bordjes de drie kruisen na op de berg van Golgotha.

Ook paasmandjes mogen niet ontbreken, waar zouden anders die geschilderde eitjes in moeten? Dus met lege dozen die we nog hadden staan knutselden we met wat lijm en crêpepapier simpele maar leuke mandjes.

Een kleintje die ik vond op bijbelidee.nl

We maakten ook nog een leuk lenteschilderij met behulp van papieren bordjes, gekleurd papier, wat stiften en watjes. Goed voor de fijne motoriek en heel leuk om te doen.

En als voorlopig laatste moesten we toch echt wel een tuinkers zaaien. Gewoon eenvoudig op wat vochtige keukenrol. Mijn keuken ruikt alvast heerlijk dankzij de kiemende zaadjes!

Voor iedereen nog een gezegend Paasfeest gewenst!

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!