… naar de dierentuin. Dat was het plan afgelopen vrijdag, 1 dag in papa zijn week vakantie dat we echt een gezinsuitstap zouden maken.

We hadden de wekker staan, maar de kinderen sliepen nog zo goed dus duwden we die maar weer af. Een uur later dan voorzien staan we dan toch op. We pakken alles bij elkaar om te vertrekken naar planckendael. Ondanks wat strubbelingen kunnen we nog min of meer op tijd in de auto stappen en rijden richting planckendael, de rit gaat goed tot we de afrit nemen. File, eerst dachten we dat dit tot aan de eerste lichten was maar niets bleek minder waar. Het was al file voor de ingang van de dierentuin. Mijn humeur zat al ver onder nul en ook dat van de kinderen was niet meer wat het moest zijn.

Bon, we vinden in het uiterste hoekje van de parking nog een plaatsje en stappen uit. Blijkt er aan de ingang een gigantische mensenmassa te staan. Ons abonnement zal ons deze keer niet van de drukte redden om snel binnen te geraken want echt iedereen had wel reeds tickets of een abonnement vast. Mee de mensenmassa in. Zowel Lucas als mijn emmer zat vol, maar ook die van de andere kinderen. Victor hield de hele tijd zijn oren dicht, Thibeau zeurde en Charlotte mopperde in de doek. Ik bleef maar hopen dat eens we binnen zouden zijn het wel zou beteren. Niets was minder waar. De kinderen zeurden en waren lastig. Er was veel te veel volk en ze vonden het stom, toen ik het dan uiteindelijk ook helemaal had gehad, stelde ik aan manlief voor om te vertrekken en naar een grote speeltuin te rijden. Hij was onmiddellijk akkoord want ook hij vond er niets leuk meer aan. Na een uur vertrokken we met een bende hysterische kinderen richting de auto.

Aan de auto iedereen een koek en een drank en hop naar de speeltuin. Kinderen er uit, allemaal naar het toilet en ze los laten! Wat een pret en plezier. Er was niet echt super veel volk dus ze konden zich ten volle uitleven. We namen zelfs gezinsfoto’s (leve de zelfontspanner)! Ook Lucas was helemaal in zijn nopjes toen hij foto’s mocht nemen. Hij wil zo graag mooie foto’s leren maken dus beloofde ik hem dat ik mijn oude fototoestel voor hem zou opdiepen (hierover meer in een volgende blog). Wat een plezier hadden we daar allemaal mee, rennen om tijdig mee op de foto te staan, een peuter die plots weg rent, gekke bekken trekken, Charlotte die het dan weer even beu was, … We lachten behoorlijk wat af. Daarna weer even de speeltuin in om tenslotte moe maar toch voldaan naar huis te keren.

En zo werd onze gezinsuitstapdag toch nog een geslaagde dag!

Een kleine greep (ja, ik nam er weer veel te veel) uit de foto’s van die dag. Vooral van de kleintjes want de groten wilden niet op de foto of waren telkens te druk bezig met te spelen 😉

 

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!