Een hele tijd geleden las ik heel vaak een blog met de titel ‘Loedermoeder’. Ik weet nog dat ik toen dacht ‘Oh ja, leuk! Die ga ik ook doen.’ echter ging hij uit mijn gedachten maar nu ik hem de laatste tijd weer overal zie opkomen, vond ik het de moment om hem toch maar eens te schrijven…

Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind?
We hebben er 2 in de luiers dus er gaan hier behoorlijk wat wasbare luiers door.
Victor verschoon ik 3x per dag op vaste momenten. Bij het opstaan, ’s middags en voor het slapen gaan. Idealiter zou na zijn middagdut ook nog eens moeten maar dan is het hier zo druk dat het er vaak overschiet. Uiteraard ook tussendoor bij een volle luiers maar die heeft hij maar eens in de drie dagen.
Charlotte verschoon ik elke voeding, flink hé! Hoelang ik dat nog volhoud is maar de vraag, volgens mij is ze het eerste kind waarbij ik het al 4.5 maand vol hou!

Eten jullie elke maaltijd aan tafel met het gezin?
Nee, zelden. Manlief werkt laat en is vaak pas rond 18:45 thuis, dan hebben de kinderen en ik meestal al gegeten. In het weekend proberen we lunch en avond samen aan tafel te zitten maar ook dat mislukt meestal.
Ook als ik met de kinderen alleen ben zal enkel het avondeten samen met de kinderen zijn.
Tegenwoordig wordt er zelfs vaak gegeten met een my space rond elk kind. Gezellig? Nee! Maar onze kinderen zijn zo snel overprikkeld dat dit momenteel de enige manier is waarop ze ‘iets’ eten.

Hoeveel minuten/uren zit jouw kind per dag achter de TV, tablet, telefoon, …
De TV staat de hele dag op maar ik denk dat als ze er een uur per dag echt naar kijken het veel zal zijn toch kan ik hem niet afzetten want dan worden ze echt lastig. Het werkt hier prima. Als ik zou merken dat ze er niet van achter kwamen dan zou ik hem sneller uit zetten maar voor nu is het niet nodig. Hij staat ook de hele dag op studio100tv waardoor het quasi enkel liedjes zijn en ik dus ineens ook wat achtergrondmuziek heb. Ja, ik zing en dans graag mee.

Tablet is ongeveer tien minuutjes voor het slapen gaan en anders enkel op restaurant, bij de dokter, …

Laat je jouw kind in slaap vallen in zijn eigen bed?
3/4 wel. Nu ja, tenzij er zieken zijn of wat dan ook. Dit wil niet zeggen dat dit vlekkeloos loopt. Tussen 19:30 en 20:00 gaan ze naar bed maar als ze voor 22:00 uur hun ogen toe hebben dan doe ik een vreugdedansje.
Charlotte slaapt voorlopig beneden op mijn arm, ze valt heerlijk aan de borst in slaap en verhuist samen met mij naar boven om daar gezellig verder tegen me aan te slapen.

Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleren van je kind: trek je hem/haar meteen schone kleding aan?
NEE! Echt niet! Dan zou ik niets anders doen de hele dag! Ik heb echt wel leukere en betere dingen te doen, met kinderen spelen ofzo 😉

Heeft jouw kind iedere dag twee dezelfde sokken aan?
Ja! Ik heb autisme, de oudste zoon heeft autisme, … Ik bedoel maar. Nu ja, dat heeft toch geen tekeningetje nodig toch? Twee verschillende sokken! Hoe kom je er bij 😉

Koop jij jouw kind wel eens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders?
Wat zou ik hier graag nee schrijven… Wel dus. Soms is het net iets te makkelijk hoewel het eigenlijk niet zo heel vaak voor komt.

Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes in jouw huis uit?
Kasten openen is steeds op eigen risico! Ja, ik ben zo iemand die nog met 1 vinger iets tegen houdt van zodra het kan en dan snel de kast toe smijt.

Als je een kind onder de 4 jaar hebt, geef je hem/haar elke dag nog vitamine D druppeltjes?
Ondertussen maken ze me al overal wijs dat het het zelfs 6 jaar is. De eerlijkheid gebied mij dat ik dat zelfs al niet meer aan Charlotte geef nu de lente in het land is. Buiten komen is gewoon zoveel leuker en gezonder dan die druppeltjes.

Noem nog drie dingen die loedermoeder-noemenswaardig zijn.
– Mijn kinderen krijgen altijd choco op hun boterhammen als ze dat willen.
– Ze lopen heel der dagen rond in hun pyjama.
– Als ze twee onderbroeken over elkaar willen aandoen, een broek achterstevoren willen dragen, een T-shirt binnenstebuiten willen aanhouden, … Dan zal dat zijn wat er gebeurd. Ik ben intussen al lang blij als ze zich zelfstandig aankleden en dan ga ik echt niet eisen om dat kledingstuk weer uit te doen en correct aan te doen, dat is me een uur crisis niet waard.

Hoe zit het met jullie loedermoedercapaciteiten?

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!