Gisteren stuurde ik mijn eerste niet echte oefening door naar mijn docent digitale fotografie, oefening 00 voor mijn thuiscursus digitale fotografie.
Het ging er om dat je speciaal voor de cursus twee zelfportretten zou maken en iets over jezelf vertellen zodat de docent je wat beter kan leren kennen. Ondanks dat het eigenlijk nog geen echte oefening was, deed ik wel alsof het een échte oefening was. Ja, ik neem de cursus heel serieus 😉

Aangezien ik eigenlijk best wel tevreden ben van de foto’s, nog los van scherpstelling, belichting, enz. want dat is uiteraard nog niet wat het moet zijn, wil ik ze met jullie delen. Ik probeerde vooral creatief te zijn.

Zelfportret 1 moest iets meer over mezelf vertellen. Ja, dat gaat dus niet zonder de kinderen mee op die foto te zetten hé! Ik = mijn kinderen. Dus trommelde ik mijn kroost op en samen maakten we er dit van…
IMG_1742

Zelfportret 2 moest wat meer vertellen over mezelf als fotograaf. Aangezien ik altijd wel graag foto’s maak van kinderen/mensen waarbij enkel hun hoofd en schouders te zien zijn vond ik dat dit zelfportret van mezelf ook zo moest zijn, maar wat haat ik het om zo dicht voor de lens te staan. Daarnaast ben ik ook grote fan van zwart-wit foto’s en krijg ik grijs haar en word ik knettergek als mijn foto’s niet uitdraaien zoals ik het wil. Dat in 1 zelfportret gieten werd dit…
IMG_1936 zw

Op deze oefening werd ik niet beoordeeld aangezien het dus geen ‘echte’ oefening was maar ik ben toch benieuwd of jullie vinden dat ik geslaagd ben in mijn opzet. Wat denken jullie?

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!