Sinds kort komen er breuken aan bod in Lucas zijn wiskundeboek. Niets speciaals, gewoon 1/10. Echt basic dus, maar ik voel nu al heel erg goed aan dat het voor hem heel moeilijk wordt en dat is niet zo vreemd. Ikzelf als kind was erg goed in wiskunde maar breuken? Bah!

Ik ging dus al ten rade bij andere thuisonderwijzers naar hulpmiddelen, liefst die ik zelf kan maken, besparen enzo weet je nog 😉 Ik kreeg nuttige en leuke tips waar ik zeker mee aan de slag ga. Daarnaast was ik ook pinterest beginnen afschuimen. 1 van de dingen die ik tegen kwam en die ik eerder al zag in de betere boekhandel was een poster met breuken op. Zo’n poster (naargelang waar en de welke) varieert van 6 tot 15 euro. Niet veel maar alle beetjes worden 1 groot. Ik heb een A3 printer, een vel papier, wat inkt en een lamineervel zouden veel goedkoper zijn. Ik probeerde dus zo’n foto van een poster van internet te halen en die af te printen, tot mijn grote spijt is de resolutie doorgaans niet bijster goed. Ik vond er wel eentje, een hele mooie trouwens maar gans die achtergrond was dan weer blauw, dat kost me net teveel inkt sorry. Straks gaan jullie me nog gierig vinden, dat ben ik heus niet hoor 😉

Ik ben ook gewoon lekker eigenwijs en ik wilde wel eens zelf eentje maken. Deed ik ook weer eens wat. Bon, ik denk dat ik er alles bij elkaar toch wel zeker een uur of 8 aan kwijt was. Ik ben namelijk niet zo’n geweldige held met computerprogramma’s dus dan duurt dat allemaal net wat langer. De breuken zijn ook helemaal niet netjes. Wat scheef, niet allemaal hetzelfde, … maar kom hij heeft helemaal de kleuren die onze kinderen zelf graag wilden en dat is toch ook belangrijk niet? De kinderen moeten hem er leuk vinden uitzien want dan werken ze er liever mee.

1 keer in A3 formaat om in onze gang te hangen en 2 keer in A4 formaat voor de jongens om mee aan de slag te gaan. Wil je ook graag mijn niet perfecte breukenposter gaan gebruiken? Het pdf-bestand vind je onder de foto terug, even scrollen dus.

IMG_20160414_172738

breukenposter

Wil je geen enkele blog missen? Vergeet ons dan niet te volgen via de volg knop die je hier rechts op de pagina terug vind.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!