Zoals eerder al laten vallen werden Thibeau en Victor onderzocht op ontwikkelings’problemen’. Achteraf gezien hebben we er spijt van. We zijn eigenlijk geen stap verder dan voor de onderzoeken. Het zal dus geen lange blog worden maar we vinden het altijd zo lief hoe jullie met ons meeleven en dus brengen we jullie graag even op de hoogte.

Afgelopen donderdag mochten we de uitslagen gaan halen. Een deel kregen we een kleine maand geleden al, maar nu hebben we alles.

Thibeau:
– Taalachterstand die hij had tot een half jaar geleden is volledig weggewerkt (drie keer hoera voor thuisonderwijs). Dit was verrassend maar heel erg leuk nieuws!
– Motoriek is in orde maar zijn evenwicht is niet altijd wat het moet zijn. Niets nieuws, wisten we al.
– IQ = normaal
– Gedrag… Herevaluatie binnen 4 jaar (op 10 jarige leeftijd dus). Kort en bondig: Tekenen van autisme maar niet voldoende om een diagnose te stellen. Mogelijks heeft hij dus een verdoken, milde vorm van autisme, maar de toekomst zal moeten uitwijzen of dat zo is.

Wij zagen heel duidelijk bij de onderzoeken dat hij niet zichzelf was. Kom met Thibeau buiten en hij lijkt wel een perfect normaal kind zonder problemen. Ook bij de thuisobservatie was dit het geval. We zijn het gewoon maar het is enorm frustrerend voor ons. Hij blijft ons grote vraagteken ook qua aanpak. Onze uitdaging voor het leven, daarom zien we hem ook zo graag want wat zet hij ons als ouders steeds weer voor uitdagingen waarbij wij heel veel kunnen en mogen leren.

Victor:
– Ontwikkeling: Beetje vertraagd
– Taal: Tsjah, hij kan slechts enkele woordjes en die gebruikt hij niet eens dus meer dan een jaar achterstand. Bij zijn twee broers was dit net zo op deze leeftijd en kijk, het kan nog helemaal goed komen, geen stress dus.
– Motoriek is oké maar hij is wat hypermobiel dus hij valt veel. Thibeau was ook net zo en aangezien zijn evenwicht nog niet 100% is maar hij verder wel heel goed ontwikkeld motorisch is ook hier geen zorg rond.
– Gedrag… Matige tot zeer grote bezorgdheid (eerder groot dan matig 😉 ) naar autisme toe. Ze stelden geen diagnose wegens zijn jonge leeftijd.

Hier zijn we best gefrustreerd. We weten 99% zeker dat hij de diagnose zal krijgen maar nee, nu moet hij opnieuw gezien worden binnen 2 à 3 jaar om de diagnose te stellen. We snappen wel dat ze niet te snel willen diagnotiseren en maar goed ook, maar voor ons in deze situatie is het niet fijn. Wij waren nochtans diegene die hem eigenlijk nog niet direct wilden laten testen maar aangezien ze hem samen met Thibeau konden laten testen, stemden we toch in. Uiteindelijk hebben we nu op papier staan wat we al lang wisten, maar we zijn er niets mee op het vlak van het verkrijgen van hulpverlening of wat dan ook. 

De opmerkingen die we kregen over thuisonderwijs gaan we stilletjes negeren en we gaan dus gewoon gezellig verder zoals we bezig waren 😉

Wil je meer weten over authentisme (kopafbeelding) neem dan zeker eens een kijkje op de site van www.authentisme.be

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!