Blogbericht #100, een terug- en voorruitblik

Wauw! Al mijn 100ste blogbericht op deze blog (hier tel ik dus onze oude blog niet bij). Aan de andere kant denk ik, nog maar het 100ste blogbericht. Ik ben immers al bijna een jaar bezig op deze domeinnaam. Ik blik graag even met jullie terug.

Op 6 juni 2015 postte ik mijn eerst bericht op deze blog, nu ja, volgens mijn berichtgeschiedenis postte ik er wel 10 die dag.
Ik zet de voor mij drie leukste van die dag op een rijtje:
Vakantie visualiseren
5 jaar geleden en nu… autisme
Home made leermiddelen

Vanaf toen zijn er periodes geweest waarin ik regelmatig blogde (zoals ik nu weer doe) en periodes waarin ik quasi niets schreef, ik denk maar aan eind 2015/begin 2016. Ik kan niet voorspellen hoe het in de toekomst zal gaan. Ik blog heel graag en het zorgt voor de nodige ontspanning, heel belangrijk! Een beetje me-time ook wel. Toch is de inspiratie soms zoek, ben ik bang niets interessants meer te kunnen vertellen en dan stop ik er weer even mee. Ergens stom natuurlijk want in de eerste plaats schrijf ik voor mezelf en niet voor anderen hoewel ik niet kan ontkennen dat ik jullie reacties zo ontzettend leuk vind! Ik ben toch heel snel bang van wat anderen denken, toch blijft het belangrijkste voor mij dat ik eerlijk blijf bloggen, geen tralalietjes en tralalaatjes, niet altijd simpel dus om een goede middenweg te vinden. Tips zijn dus zeker altijd welkom.

Wat ik in de toekomst meer wil gaan doen is spellen, producten, … die we thuis gebruiken gaan reviewen. Waarom? Wel ik krijg best vaak vragen over onze leermiddelen en ik vind het heel fijn om ze aan jullie uit te leggen, maar waarom zou ik dat dan niet ineens doen met al mijn volgers? Veel fijner toch. Zo kunnen jullie misschien ook wel wat ideetjes opdoen voor tijdens jullie lessen thuisonderwijs, in de klas of gewoon als leuke cadeautje voor je kindjes of neefjes en nichtjes.

Daarnaast wil ik zeker fotoverslagjes blijven posten van de thema’s die we doen binnen thuisonderwijs. Ook ga ik mijn oefeningen van mijn thuiscursus digitale fotografie delen. Wie weet welke geniale fotograaf volgt er stiekem mijn blog en komt met nog bergen tips, hoewel mijn docent me vast goed zal helpen, nog geen idee want ik ben nog steeds niet goed begonnen, foei!
Autisme, tourette, ontwikkelingsdysfasie, opvoeding, hoe het thuisonderwijs gaat, … het zal allemaal aan bod blijven komen alleen weet ik soms niet goed wat schrijven daarover. Wil je dus graag iets weten van ons, hoe we dingen zien of aanpakken, laat het dan gerust weten en wie weet giet ik het wel in een blogbericht.

Als ik het zo lees, lijkt het wel alsof ik nooit een gebrek aan inspiratie zal hebben, was het maar waar 😉

Ik laat jullie nog even mee genieten van enkele van mijn favoriete blogberichtjes uit de voorbije 100, nee 99, stuks. Het zijn niet de populairste geweest op de blog maar ze zijn bij mij wel altijd blijven hangen.
Gewoon Wij overleeft de hitte… (we mogen toch al voorruitblikken naar de zomer ook hé 😉 )
Poesjes (omdat ik ze veel te weinig vermeld, onze twee favoriete huisgenoten)
15 redenen waarom we niet laten huilen (en dat doen we nog steeds niet)
Iedereen gelijk (actueler dan ooit?)
10 redenen voor 5 kindjes (omdat Thibeau niet kan stoppen met zeuren om nog een baby)
Christengezin (want dat is wie wij zijn)
houtenspel.be (tsjah, af en toe wat reclame mag hé 😉 )
Opdraging en confettiparty (de herinnering, de warmte en liefde die we toen voelden, …)

Wie de blogs zoekt met homemade materiaal (en eventuele bestanden), die staan steeds vast op de homepage bovenaan in de slideshow.

Volg en vind ons leuk op:
Facebook
Pinterest
Twitter
Google+
https://gewoon-wij.be/2016/04/20/blogbericht-100/

3 gedachten over “Blogbericht #100, een terug- en voorruitblik

 • 20 april 2016 om 11:14
  Permalink

  Wat een goed idee, reviews van de dingen die jullie gebruiken. Ook zonder thuisonderwijs denk ik dat het nuttig is om te lezen over de materialen die jullie gebruiken.

  Lekker doorgaan!

  Beantwoorden
 • 20 april 2016 om 16:46
  Permalink

  Ik heb ook nog maar een tijdje geleden je blog ontdekt! Ik lees zelf graag je berichten over opvoeding (vooral de zaken i.v.m. tourette omdat we zelf een zoon hebben met tourette). Verder ben ik ook erg geïnteresseerd in thuisonderwijs (al jaren lees ik daar vanalles over, maar durven we om financiële redenen die stap niet te zetten tot nu toe wat ik erg jammer vind). Verder zijn je berichtjes over het geloof ook mooi om te lezen. Je hebt dus een erg fijne blog om te lezen!!!

  Beantwoorden
  • 20 april 2016 om 17:17
   Permalink

   Wat lief! Dankjewel!
   Altijd fijn als mensen laten weten wat ze graag lezen.
   Ja, als je met twee werkt is de overgang naar thuisonderwijs natuurlijk veel groter. Ik ben nooit uit werken gegaan dus voor ons was dat veel makkelijker. Wie weet vinden jullie nog wel een manier in de toekomst.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *