Ik zag de baby in bad tag een kleine week geleden bij ourhappilyeverafter maar de oorsprong ligt blijkbaar bij papaisdeliefste

Ik vond hem best wel leuk dus vul ik hem zelf ook even in.

Babybadje of Tummy Tub?
Wij hebben voor alle kindjes een babybadje gehad (wel 4 verschillende zelfs!) maar geen enkele baby zat er meer dan 6 keer in (dat was Lucas, Charlotte haalde toch zeker 1 keer). Ze gingen veel sneller met de broers, mama of papa mee in bad. Veel gezelliger, leuker en sneller.

Douche of bad?
Lucas gaat ondertussen zelfstandig in de douche, hoera voor groter wordende kindjes.
De andere gaan in bad. Thibeau doet dit met zwembril en op maat gemaakte oordoppen. Ja, hij is panisch van water op zijn hoofd en als hij nog maar denkt dat er een douchestraal in zijn buurt komt, denken de buren vast dat we een varken aan het slachten zijn. Victor is een broer van Thibeau, zonder twijfel 😉
Charlotte hebben we nog niet geprobeerd onder douche omdat ze nog zo klein is en ik vind dat ze het dan nog te snel koud krijgt.
IMG_8678

Wat is het favoriete badspeelgoed van je kindje?
Potjes, lege flessen, auto’s en op dit moment een cars bad puzzel. Het wisselt nogal, maar het moet vooral gans de badkamer kunnen nat maken.

Wat is je favoriete verzorgingsproduct voor het badje?
Wij gebruiken voor de kleinsten mustella, dat kennen we vanuit het ziekenhuis en die zijn we blijven gebruiken omdat we die fijn vinden geuren. De grotere die krijgen zeep voor kinderen daar waar we in de winkel zijn en we het toevallig net op ons lijstje hebben staan. Dat kan dus gaan van fa for kids tot huismerk kruidvat of lidl.

Wat is je favoriete verzorgingsproduct voor na het badje?
Geen. Ikzelf ben al niet zo van de crémekes en productjes dus ook niet voor de kinderen. Bij uitzondering een bodylotion van mustella (ah ja, ziekenhuisproducten die nooit opraken dus) als er echt sprake is van een heel droge huid (hebben we enkel zeer zelden voor bij een baby) al herstelt dat hier vaak sneller dan dat ik het kan gebruiken.
IMG_0392 IMG_0404

Handdoeken / hydrofiele doeken / badcapes, wat gebruik je?
Handdoeken. We hebben er voor de kinderen van piet piraat, hello kitty, nemo, … nu ja, je kent het wel. Die kregen we her en der en die gebruiken we dus voor hen.

‘s Ochtends of ‘s avonds in bad?
’s Avonds… ’s Morgens zou nogal gek zijn als je weet hoe vuil onze kinderen zich kunnen maken.

Hoe vaak doe je je kindje in bad?
Ahum, 1 keer per week is de streef. Zelfs dat lukt niet altijd. Ten eerste vanuit overtuiging dat veel wassen niet gezond is en zo’n kinderhuidjes echt wel gevoelig zijn, misschien is het daarom dat onze kinderen nooit last hebben van een droge huid ofzo? Geen idee.
Lucas wel 3 tot 4 keer per week nu hij start-to-run doet.
Daarnaast is er ook tijdgebrek. In de zomer gebeurd het soms wel dagelijks maar dat is dan gewoon even plons en afspoelen zonder zeep. Tsjah, in de zomer spelen ze nu éénmaal vaker buiten en zijn ze dus doorgaans vuiler. Ik denk maar aan de combinatie van aquaplay, krijt en zandbak 😉

Wat is de beste babybaddertip die je andere mama’s mee wilt geven?
Laat ze spetteren, spelen, genieten, … Met een handdoek is alles zo weer droog. Ze zijn maar 1 keer klein en geniet zelf mee! Echt mijn man kan me wat doen als ik weer eens stiekem achter hem sta met een potje water in mijn handen en dat dan stiekem over hem uit kap, ja heuse watergevechten vind je hier wel eens terug in de badkamer.
IMG_0423

Hoe gaat dat bij jullie? Laat het me zeker weten als jullie de tag ook invullen, ik ben nogal nieuwsgierig van aard.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!