Begin dit jaar zijn we zoals jullie hier konden lezen gestart met multimove maar hoe gaat het nu eigenlijk op de multimove? Wel het is de eerste hobby dit ze toch al bijna een gans schooljaar vol houden, super hé! Nee, we zijn echt enthousiast! Lucas is eigenlijk te oud en te groot voor de groep aangezien hij in het tweede leerjaar zit (officieel dan toch) maar voor hem was dit de ideale instap voor een hobby en heel vaak doet de zoon van de meester ook mee en die is nog ouder dan Lucas dus het valt helemaal niet zo hard op.

Ik zit nog steeds aan de kant, niet omdat het nodig is, of wel? Laat het ons houden op dat het eigenlijk niet meer nodig is op een uitzondering na. Ik blijf vooral omdat het absurd is weer naar huis te fietsen (rijden met de auto) want tegen dat ik Charlotte en Victor ingeladen heb, thuis ben en weer uitgeladen, kan ik al weer terug keren, beetje stom dus.

Nu het beter weer wordt, ga ik misschien stilaan wel eens naar de aangrenzende speeltuin gaan met Victor al heeft de gemeente jammer genoeg het stuk voor de kleintjes volledig afgesloten zodat enkel de buitenschoolse opvang nog toegang heeft, zelfs het kleine speeltuintje dat volledig apart was, werd nu aan hen toegeëigend. Er is dus enkel nog een stuk voor de al echt grotere kinderen. Ja, de enige echt deftige gemeentelijke speeltuin is nu dus niet meer zoveel waard voor gezinnen met kleinere kinderen, zonde.

Maar bon, Victor kan er toch gezellig rond rennen op het gras en dat is al beter dan binnen zitten in de zaal natuurlijk. Toch is het af en toe nog nodig dat ik er zit. Gisteren bijvoorbeeld kwam Lucas de laatste tien minuten naast mij zitten ‘Mama, mijn hoofd is vol.’ Ik had het natuurlijk zien aankomen. De tics bouwden zich in sneltempo op en ik zag hem knipperen en in zijn gezicht wrijven als nooit tevoren. Toch probeer ik niet meer zelf in te grijpen. Ik was dus bijzonder trots dat hij gewoon bij me kwam zitten en dat zei. De keren er voor dat zijn hoofd vol zat, zag ik hem nog geregeld op zijn eigen hoofd slaan, aan zijn haren trekken, grommen, … en kon ik niet anders dan naar hem toe gaan en hem uit de situatie halen om een complete inzinking te vermijden.

De meester kan hier niets aan doen. Echt ongelofelijk hoe die dat doet. Als ze in een rij moeten staan voor een parcours dan zegt hij echt heel duidelijk dat aanraken niet mag en hij toont het dan ook echt door een kindje op zijn voet te gaan laten staan ofzo zodat de kinderen visueel zien wat mag en niet mag en ze zeggen dan ook zelf dat, dat niet leuk is. Toch heeft ook hij maar 2 ogen en kan hij dus niet alles in de gaten houden en logischerwijze kent hij Lucas niet zoals wij hem kennen. Ik verwacht dat ook helemaal niet. Toch wil ik dat ook dus meer gaan los laten. Misschien moet ik eerst even met de meester praten en dan zoals ik het wil inderdaad bij beter weer naar buiten gaan. De kinderen zijn daar wel klaar voor en zouden er ook helemaal geen probleem mee hebben, het is dus eerder iets waar ik mee worstel. Ik heb in het verleden zo vaak een hoopje ellende thuis gekregen dat ik het echt nooit meer wil meemaken maar toch besef ik als geen ander dat ik ze niet klein kan houden dus voor hun en mijn eigen goed gaan we dat dus veranderen.

Zoals ik dus net zei, ze zouden er geen probleem mee hebben. Echt je zou ze beiden moeten zien genieten en lachen tijdens de les. Ze spelen samen, leven zich uit, doen hun best, … al wat je maar wil.
Lucas komt continu op voor de kleintjes, misschien iets teveel want hij onderschat die drie jarigen soms wat 😉 maar hij is zo lief! Hij trekt zich elk leed aan en kan niet tegen onrecht. Voorkruipers in de rij, iemand die getikt wordt in een spel maar zijn beurt niet neemt, … het zijn dingen waar hij zich heel kwaad in maakt maar tot nu kan hij er wonderbaarlijk goed mee om gaan. Of hij gaat naar de meester of laat het gewoon zo, meestal dat laatste. Hij blokkeert wel steeds enkele seconden maar gaat er niet meer voor in crisis of wat dan ook, wat een voorruitgang!
Ook Thibeau is enorm voorruit gegaan, maar niet zoals Lucas. Thibeau doet nog steeds alles het liefst op zichzelf. Dingen met aanrakingen weigert hij mee te doen, dan komt hij bij mij zitten en ja op tijd en stond (toevallig steeds bij het opruimen) zie je hem gezellig op de grond liggen niets doen 😉 Toch doet hij vrolijk mee en gaat geen uitdaging uit de weg als het er op aan komt, hij rent drie keer zo snel als een half jaar geleden en ook zijn evenwicht is al stukken beter.

We kunnen zeggen dat de multimove een succes is. Victor mag vanaf volgend jaar mee doen maar zal in een andere groep zitten als Thibeau. Lucas zal dan weer naar een andere groep gaan dat niet meer echt onder multimove valt maar eerder onder pingpong al vermoed ik. Gevolg… 3 uur aansluitend les, over en weer naar huis is geen optie want elke keer is het aan een ander kind. Dat wordt dus werkboeken meenemen zodat er ook les gegeven kan worden in de cafetaria 😉

Intussen zoeken we nog een andere hobby voor Lucas hoewel we dat nog even afwachten aangezien hij nu ook 3 keer per week met zijn papa gaat lopen (start-to-run). 4x per week sporten is zeker genoeg. Hij wil heel graag muziekschool doen maar de overprikkeling ziet hij niet zitten, dat beseft hij zelf en privé is jammer genoeg niet betaalbaar. Als er dus iemand een oplossing weet zodat onze zoon piano kan leren spelen dan mag die oplossing onze zeker altijd gemaild worden naar kimberley@gewoon-wij.be of in de reacties hieronder geplaatst worden. Oh ja, wij zijn géén muzikale ouders dus het hem zelf leren, ahum…

Foto’s (uiteraard geen van de groep uit privacyredenen) van afgelopen woensdag… Niet op de kwaliteit letten, ik ben nog volop aan het oefenen met het manueel instellen van licht, diafragma, sluitertijd, … Mijn thuiscursus weet je wel 😉

Wil je geen enkele blog missen? Vergeet ons dan niet te volgen via de volg knop die je hier rechts op de pagina terug vind.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!

4 Reacties

  1. Geweldig die multimove en hoe je kinderen reageren en groeien hierin.

    Voor die pianolessen: er zijn online mogelijkheden voor huisonderwijzers. Meestal in het Engels maar misschien het checken waard? Als ik ooit het geluk heb een keyboard op de kop te tikken (voor mezelf dan) wil ik het ook op die manier doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.