Ja, eens ik mijn zinnen op iets zet ga ik er voor. Ik kreeg dus inmiddels 3 verbeterde oefeningen terug, de vierde is ook al doorgestuurd.
Veel valt er niet over te zeggen. Ik kreeg wat extra uitleg maar de oefeningen op zich waren allemaal prima uitgevoerd. Spannend wordt deze blog dus niet of misschien wel als je het stuk leest over hoe de bakfiets bijna over kop ging of benieuwd bent naar enkele foto’s van de kinderen.

Oefening 01
Bij deze oefening ontdekte ik een functie op mijn fototoestel waarvan ik niet wist dat het bestond, jeuj! Het blijkt best handig te zijn ook! Een oefening over de scherpstelpunten…
Foto van een landschap met een voorwerp op de voorgrond maar niet in het midden. Nu moet je eens met 4 kinderen een landschap gaan fotograferen met een gebrek aan tijd in het weekend. Dan maar improviseren. Dit werd het resultaat (ik toon jullie 1 foto van de 2)
KIMBERLEY oefening 01 foto 01
Oh ja, onze oudste zoon vond, net toen ik mijn rug draaide om mijn bevindingen te noteren, uit dat als hij aan de wielen draait de bakfiets beweegt, die bewoog richting de beek er naast. Toen ik gegil hoorde kon ik nog net op tijd de fiets vast grijpen om te vermijden dat hij over kop de beek in ging. Vanaf nu gaat de fiets dus ALTIJD op slot en leg ik mijn papieren wel op de fietszakken om te schrijven.

Oefening 02
Oefening rond de witbalans. 4 verschillende foto’s en eventueel een vijfde als je het al volledig manueel zou kunnen. Grootmoedig als ik ben, nee om die reden niet, maakte ik een vijfde foto. Onscherp en hij zag er niet uit maar hé, ik doe deze cursus om te leren dus stuurde ik hem door met een vraag er bij. Mijn docent beantwoorde mijn vraag en stuurde nog een boel extra uitleg mee! Top, daar kan ik mee verder!
Ik toon jullie twee foto’s, de tweede is mijn geweldige manuele ingestelde witbalans.
KIMBERLEY oefening 02 foto 01 KIMBERLEY oefening 02 foto 05
Thibeau mocht het voorwerp kiezen voor deze oefening, een auto is dus niet verwonderlijk 😉

Oefening 03
Deze ging over de cropfactor en hield enkel wat berekeningen in. Theorie en dus niets om te tonen.

Ondertussen leef ik natuurlijk met mijn fototoestel in de hand. Ik wil namelijk zoveel mogelijk oefenen en doe dus ook alles in de volledig manuele stand, enkel scherpstellen laat ik nog even aan het fototoestel over. Alles tegelijk zou me niet echt voorruit helpen vrees ik. Ik toon jullie dus vol trots (ja, ik ben echt trots sorry!) enkele van mijn foto’s die ik vorige week nam! 1.5 week geleden zou dit voor mij onmogelijk zijn geweest!
Uiteraard zijn ze nog niet perfect maar ik  blink toch lekker verder!

Wil je geen enkele blog missen? Vergeet ons dan niet te volgen via de volg knop die je hier rechts op de pagina terug vind.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!