Sinds kort hebben wij thuis een voeldoos staan. Tot nu toe speelden de kinderen er steeds vrij mee en dat leverde hopen plezier op. Ze steken er dan voor elkaar spulletjes in en dan beginnen ze te raden, vals spelen is trouwens niet vreemd hier in huis 😉
Zowel Victor (2,5) als Thibeau (6) en Lucas (7.5) speelden er al uren mee, maar ik gebruikte ze dus nog niet echt tijdens de lessen tot vorige week.

Ons nieuwe thema gaat over de zintuigen en laat voelen nu toch zeker 1 daarvan zijn. Hop, de voeldoos op tafel en beginnen raden maar. De kinderen kenden het principe ondertussen wel. Hun gezichtjes elke keer als ze iets nieuws aanraakten, geweldig! Om nog maar te zwijgen over hun uitdrukking als ze konden raden wat het was.

Ik vertelde hen uiteraard wat meer over hoe het komt dat we dingen kunnen voelen. Gefascineerd zaten ze te luisteren en toen gingen ze nog beter de vormen aftasten. Wat een plezier hebben ze al beleefd aan zo iets eenvoudigs.

Nog leuker is als je er iets in stopt waarvan je zeker weet dat ze het niet gaan raden. Hun fantasie slaat dan helemaal op hol! Ik kan niet ontkennen dat ik meermaals zelf zat te schaterlachen samen met hen. Gelukkig zat er niet altijd in wat zij dachten 😉

Wat ik ze zeker ook nog ga laten doen, is ze laten tekenen op een blad dat in de voeldoos zit, benieuwd welke resultaten daar van gaan komen! Nu ik zag hoeveel plezier ze er aan hadden, ben ik er zeker van dat ik ze veel vaker ga gebruiken tijdens de lessen wereldoriëntatie.

Oh ja, de voeldoos is zelf gemaakt 😉 we verkopen ze uiteraard via onze webshop.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!