Wij wonen in een gewoon, simpel, klein rijhuisje met 2 slaapkamers. Onze zolder ligt al geruime tijd in renovatie zoals je hier en hier kan lezen. De zolder wordt ook een slaapkamer, eentje voor manlief en mezelf, nu ja realistisch gezien dus ook voor 4 kinderen maar jullie snappen het wel. Tot dan liggen wij met Charlotte in de kleinste slaapkamer en in de iets grotere kamer liggen de drie jongens samen. Dat gaat goed.

Afgelopen zaterdag besloten we, na maanden gezeur, aan Thibeau zijn vraag toe te geven om weer boven in zijn hoogslaper te slapen. Ja, hij moest daar maanden om zeuren want hij veranderd sneller van gedachten dan de wind kan draaien hoor! Zo gezegd, zo gedaan. De platen die we boven hadden gelegd moesten er af en dus ook de kast en autospeelmatten. Zijn matras naar boven en klaar zou je denken, maar dat is buiten deze mama gerekend. Ondanks we de kamer al 6 keer hadden veranderd en omgebouwd, wilde ik er een zevende keer aan beginnen (in 3 jaar tijd), je wil het niet weten 😉

Eens Thibeau zijn bed opgedekt wat euhm behoorlijk vlot ging dankzij manlief, wilde ik verder aan de slag onder het bed.

https://www.instagram.com/p/BE3XMSruWh7/?taken-by=gewoon_wij_thuisonderwijs

De kast die boven op het bed stond en de andere die eerder al verdween uit de kamer toen Victor er bij kwam werden aan elkaar gevezen en vast gevezen onder het bed. Een andere kast werd verschoven naar een hoekje en daarop kwamen de bakken met knuffels. Ik installeerde een oude babymatras die we nog hadden liggen uit de tijd dat ik onthaalmoeder was en een berg kussens en grote knuffels. Lampjes weer allemaal aansluiten aangezien we 2/3de hadden afgesloten wegens teveel speelgedrag ipv slaapgedrag en mijn leeshoekje was klaar. Nog een autospeelmat voor Thibeau er bij en al snel waren we klaar aan die kant van de kamer.

Hun ramen bleven onveranderd…

Lucas en Thibeau  hebben elk aan hun bed zelf een hoekje ingericht. Dat deden ze helemaal zelf. Ze haalden kaders van de muur en gingen de vijzen gebruiken om tekeningen en losse knutselwerkjes aan op te hangen. Dicht bij hun lampje zodat ze er goed naar zouden kunnen kijken. Hun klokje en schema rond knuffelberen hangt er ook. Bij Lucas ligt er ook standaard een geluidswerende hoofdtelefoon, niet voor het lawaai van zijn broers maar omwille van het straatlawaai, wij wonen namelijk vlak aan een kruispunt met lichten en een busstaanplaats dus veel lawaaierige en ronkende bussen voor onze deur.
IMG_3093 IMG_3097

Nog snel propere lakens op de bedden van Lucas en Victor en klaar waren we.
Als ik het zo schrijf, lijkt het vlot te zijn gegaan hé. Dat de plaats van het leeshoekje drie keer veranderde en van die dingen, vermeld ik dan weer niet natuurlijk. Nu ja, klaar om te slapen zou je denken… Haha, alsof er iets zo makkelijk zou gaan ten huize Gewoon Wij! Maar eerst nog gezellig samen genieten van de kamer voor we weer naar beneden gaan, nu ja of toch zonder Charlotte want die trok er zich allemaal niet veel van aan.
IMG_3114 IMG_3111

Bedtijd
Gaan slapen is hier altijd al wel een beetje een avontuur geweest, zeker sinds we Victor hebben. Je kan er hier en hier over lezen. Toch zitten we al sinds ‘enige’ tijd niet meer boven bij Victor te wachten tot hij slaapt. We hebben nog wel momenten dat we een keer of 10,20, euhm 30(?) naar boven moeten lopen om hem weer eens uit Thibeau zijn bed te plukken of om water te geven of om voeten uit de slaapzak onderaan te trekken of die er weer in te steken of om een knuffel goed te zetten of… maar we moesten er niet meer bij blijven zitten! Punt voor mama en papa!

Ik hoor me dus zaterdag nog tegen Joeri zeggen ‘De kamer is anders en er liggen weer propere lakens op bed. Klaar voor een pittige avond?’ en ja hoor… Victor zette het op een krijsen. Doodsbang was hij en daar zat papa dan een avond boven. Toen hij dan eindelijk toch naar beneden kon komen, werd Victor om de haverklap wakker en riep ons om dan bang naar het bed van Thibeau te wijzen. 23 uur was het alvorens hij de slaap kon vinden ocharme. Gelukkig ging de dag erna alweer heel wat beter, nu ja hij was dan ook wel doodop door vroeg opstaan, halve dag in de speeltuin spelen, … Ik denk niet dat hij nog veel anders kon dan gaan slapen 😉

Het plan is dat als de zolder af is Charlotte (eens ze aangeeft daar klaar voor te zijn) samen met Victor op de kleinste kamer gaat liggen maar zoals we het nu zien, denken we niet dat Victor ooit bij zijn broers weg gaat willen. Ze vinden het zo fijn samen op de kamer. Hoe dat gaat zijn als ze puberen? Dat zien we dan wel weer, stiekem hoop ik dan in mijn grote droomvilla met zwembad en sauna te wonen met kamers in overvloed, want dromen mag 😉

Slapen er bij jullie 2 of meerdere kinderen samen op een kamer? Hoe gaat het daar?

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!