Zoals je kon lezen in mijn blogje over de voeldoos, zijn we gestart met het thema ‘de 5 zintuigen’. Normaal schrijf ik op het einde van het thema een samenvatting maar stiekem vond ik deze zo leuk dat ik vond dat het een aparte blog moest hebben!

Ik heb lang gezocht naar iets om te knutselen rond het thema van de zintuigen. Proefjes vind je met hopen en elk lichaamsdeel van een zintuig knutselen ook maar iets algemeen vond ik niet echt. Jammer tot er plots zo’n lampje boven mijn hoofd sprong. Photo props! Ja, dat is echt wel mogelijk! Direct moest alles wijken want we gingen knutselen. Geen taal en wiskunde meer jongens, knutselen! Ja, zo ben ik dan. Kinderen met autisme leren natuurlijk op deze manier prima met veranderingen omgaan en als de verandering dan nog eens leuk is dan hoor je ze niet natuurlijk. Moest ik nu knutselen inruilen voor taal en wiskunde dan zou ik een groter probleem hebben dan hyperactieve kinderen zoals ik nu had 😉

Ik haalde grote stukken karton, satéstokjes, potloden, plakband, verf en scharen uit en we konden beginnen. De kinderen tekenden de grote lijnen van hun props en ik knipte ze uit. Ja, stevig karton is goed, tot je daar in wil knippen… Al snel zaten ze te schilderen. Fantasie op de vrije loop natuurlijk.

Eens de meeste stukken droog waren, kleefden we de satéstokjes er op. Let er wel op dat als je deze zelf gaat maken dat je de puntige kant van het stokje op de achterkant van de props plakt zodat ze zichzelf niet kunnen verwonden. Nog even in de zon leggen en eens droog kon de pret beginnen. Wat een plezier! Iedereen moest er aan geloven.
Een buil op je hoofd, een strenge politieagent, een clown, een monster, … het kon allemaal!

Als jullie zelf aan de slag gaan, delen jullie dan je plezier met ons?

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!