Afgelopen donderdag gingen we naar het klankenbos in Neerpelt. We hadden er ontzettend veel zin in of misschien had dat vooral ook te maken met het fijne gezelschap van Bram, Sofie en hun kindjes.
IMG_3494

Ik citeer even van de site
‘In Klankenbos brengen hedendaagse kunstwerken klanken voort. Niet alleen je oren worden geprikkeld, je kunt ook je ogen de kost geven, want de klankinstallaties zijn boeiende beeldende kunstwerken die het bekijken meer dan waard zijn.
Klankenbos is dus een bijzondere (klank)kunstervaring in openlucht, waarbij je wordt meegenomen langs een wandelparcours in het Provinciaal Domein Dommelhof in Neerpelt.
Klankenbos is een collectie van dertien klankkunstwerken in open lucht en drie mobiele klankinstallaties. De omvang en de permanente toegankelijkheid van de collectie is een unicum in Europa.
Iedereen is welkom in Klankenbos en kan het op eigen houtje verkennen – gratis, op elk moment van de dag. Met de (gratis te downloaden) Klankenboscatalogus haal je nog meer uit de wandeling.’

En dan denk ik nu ‘Had ik dat maar eerder gelezen van die catalogus!’, voor een volgende keer dan maar 😉

Het werd een super leuke namiddag al was ik misschien lichtjes teleurgesteld in de ‘activiteiten’ rond de klanken, maar dat kan ook wel liggen aan het feit dat we maar de helft van de activiteiten zagen en ik mijn verwachtingen vast véél te hoog had gelegd. Niet tegenstaande werd het een super namiddag. De kindjes kozen de weg, renden de benen van onder hun lijf, klommen over zandheuvels, speelden in de speeltuin, deden de activiteiten, …

Ik vind het zalig om te zien hoe onze kinderen zo goed overeen komen met de kindjes van Bram en Sofie. Lucas spreekt altijd maar over zijn beste vriendje Abel en Thibeau over zijn liefje Emma waar hij 20, ah nee, 3 anders passen ze niet in de BMW die hij wil, kinderen mee zal krijgen.

Het fijne aan het bos vond ik vooral dat het niet zo van die typische aangelegde paadjes had maar dat je gewoon echt door het bos kon lopen! Geweldig vind ik dat!

Na het bos gingen we nog even naar de aangrenzende speeltuin, ja echt vlakbij met taverne dus je kan er echt een hele daguitstap van maken als je wil! Super grote en toffe speeltuin! Om af te sluiten gingen we nog allemaal samen eten in de mc donald’s om daarna moe maar voldaan naar huis terug te keren.

Ook voor mij als hobbyfotograaf (ahum) werd het een leerrijke namiddag. Bram was zo vrij een lens van hem te laten gebruiken, eentje die echt wel stukken fijner werkt dan de mijne en hij gaf me ook goede, bruikbare tips.

Omdat ik van mening ben dat foto’s vaak meer zeggen dan woorden hieronder een selectie uit de vele foto’s die werden gemaakt. De meeste scherpe foto’s zijn door Bram gemaakt, oeps 😉

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!