Wat wil jij later worden?

Dat was de vraag die Kapitein Winokio nog niet zo heel lang geleden vroeg op instagram. Een foto insturen, taggen en je deed mee aan de wedstrijd. Ik besloot mijn kans te wagen met de foto die ik maakte voor mijn zelfportret want die gaf dat toch echt wel perfect weer… Ik wilde namelijk al heel mijn leven lang mama worden, mama van 7 kindjes. Ik ben al aardig op weg om die droom te verwezenlijken niet? Ik ben namelijk mama wel (nog) maar van 4 geweldige kinderen!

Toch wilde ik niet enkel mama worden maar ook brandweervrouw, stratenlegger, … Ik wilde zelfs in het leger gaan! Klinkt allemaal heel erg elegant toch? Een heel korte periode wilde ik juf worden maar nooit echt heel overtuigend. Toch is dat ook een klein beetje wat ik nu ben. Ik geef de kindjes thuisonderwijs al kan ik er niet tegen als ze me juf noemen, ik ben hun mama.

Ik wilde dus vooral altijd mama worden omdat ik zoveel van kindjes hou maar nog meer omdat ik dan lekker zelf alles mocht gaan beslissen, nah!

Een kleine week later, las ik op instagram dat ik 1 van de 4 winnaars was! Ik won een exemplaar van het boek ‘Wat wil jij later worden’ van de immers bekende Kapitein! Jeuj! Ik zei het direct tegen de kindjes en spontaan deden we een dansje!

Toen het boek dan eindelijk, ja eindelijk want de eerste keer dat de postbode kwam had ik hem gemist seg, op mijn keukentafel lag, kon het niet snel genoeg gaan. CD op en dansen en zingen maar. Zie ik ineens in het begin van het boek dat die eigenste Kapitein het boek had gesigneerd! Stiekem ging ik nog wat luider meezingen van blijdschap! Plots kom je dan bij het liedje ‘Mama’ en ja hoor daar staat dan ‘Ik beslis dan alles zelf.’ Thaaaa! Dat dus!

Ik vind het een super mooi boek met prachtige liedjes maar het allerleukste liedje vind ik toch wel ‘Doe je eigen dingetje’
‘Doe je eigen dingetje
Met je eigen willetje
Doe maar lekker wat jij wil
Doe je eigen dingetje’

Dat is exact wat ik aan mijn kinderen wil meegeven! Dat ze volledig hun eigen ding mogen doen. Wil 1 van onze zoons schrijnwerker worden net als papa of liever ballerina dan mag die dat. Of misschien wil de dochter wel net als mama stratenlegger worden of in het leger gaan. Waarom niet? Ik hoop dat ze opgroeien tot kinderen, pubers, volwassenen die de mensen kunnen laten praten zonder er zich wat van aan te trekken!
‘Laat ze nu maar praten
Volg je eigen plan
Laat de schapen blaten
En doe nu wat je kan’
IMG_1742

Wat wilden jullie worden?

Volg en vind ons leuk op:
Facebook
Pinterest
Twitter
Google+
https://gewoon-wij.be/2016/05/09/wat-wil-jij-later-worden/

5 gedachten over “Wat wil jij later worden?

 • 10 mei 2016 om 09:06
  Permalink

  Haha, dat van die dierenarts kan ik me zo voorstellen 😉
  Ja, schrijfster ook altijd willen worden. Ooit een boek geschreven, in eigen beheer uitgebracht en toen snel verwijderd haha! Ik hou het maar bij bloggen denk ik 😉

  Beantwoorden
  • 10 mei 2016 om 09:53
   Permalink

   Knap! Lijkt me lastig om een heel boek te schrijven. Maar het is je in elk geval gelukt, waar ging het over? En vond je het achteraf niet goed genoeg meer?

   Beantwoorden
 • 15 mei 2016 om 00:10
  Permalink

  Zo leuk! Ik vind Kapitein Winokio geweldig. En die foto lijkt me een terechte winnaar: echt leuk!

  Ik wilde vroeger verpleegster en mama worden. Verpleegster ben ik al, mama: op mijn 20ste kreeg ik een opdoffer van jewelste: ik bleek onvruchtbaar. Nu ben ik uiteindelijk toch bezig met fertiliteitsbehandelingen: ik wil het echt! Wat er ook nog op het lijstje heeft gestaan: psychologe (en nog steeds spijt van dat ik dat niet ben gaan studeren) en astronaut (toen ik 7 was) en nu wil ik vooral schrijfster worden en ah ja, dus ook die mama!

  Beantwoorden
  • 17 mei 2016 om 15:45
   Permalink

   Ik wens je super veel succes met het zwanger worden! Ik wens het je echt waar toe!
   En hé om psychologe te worden is het ook nooit te laat toch 😉

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *