Al van ruim voor ik mijn cursus begon, zeurde Lucas om ook foto’s te mogen trekken. Echter kwam het er maar niet van. Ik had mijn oude fototoestel nog wel maar geen plek om het weg te stoppen. Nu in mijn nieuwe fototas is er ruimte genoeg, nog véél ruimte, maar ik heb ook nog een hele verlanglijst 😉
Er is dus ook ruimte om mijn oude toestel in weg te stoppen.

Lucas zijn gezeur bleef, dus gaf ik hem eergisteren voor het eerst het fototoestel in handen. Zijn eerste kennismaking met fotografie. Uiteraard gaf ik hem nog geen enkele technische uitleg maar leerde ik hem enkel nog maar in en uit te zoomen en hoe hij rustig foto’s kon maken. Nu ja, hij was zo door het dolle heen dat die rustig, niet bepaald rustig was. Hij rende de tuin door en trok van alles dat op zijn weg kwam foto’s, elke grasspriet inclusief. Hij nam ruim 100 foto’s waaronder een heel deel van mij. Ja, jullie krijgen er eentje van te zien, eentje maar want elegante foto’s zijn dat niet bepaald. Wel leuk om te zien hoe normaal hij het vindt om foto’s te trekken van zijn mama die borstvoeding zit te geven. Hij genoot er echt van en dacht soms ook echt na bij de foto’s die hij wilde maken. Zo probeerde hij een paardenbloem heel scherp op foto te krijgen, wat niet lukte door zijn kinderlijke ongeduld 😉

Uiteraard wilde Thibeau daarna ook foto’s maken. Hij rende van links naar rechts zodat ik geen foto van hem zou kunnen maken. Hij nam dus totaal niet nadenkend hopen foto’s maar daar stopte het ook. Ach, hij had plezier dat telt, toch?

Ik ben benieuwd hoe dit zal evolueren in de toekomst. Lucas wil echt heel graag mooie foto’s leren maken dus wie weet ontdekt hij wel een talent dat in hem zit. Stiekem hoop ik van wel maar plezier primeert uiteraard altijd. Zou er een toekomstige fotograaf in 1 van mijn kinderen zitten?
IMG_4020 IMG_4027

Trekken jullie kinderen ook zo graag foto’s? Met welk fototoestel doen ze dat dan?

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!