Eigenlijk kon ik deze blog al langer schrijven maar of die echt interessant zou zijn daar had ik mijn twijfels over. Toch post ik hem nu. Omdat ik gefrustreerd ben dat het niet loopt zoals ik wil. Tsjah, daarvoor doen we een cursus en leren we zeker.
Ik heb laatst nog aan Thibeau uitgelegd dat leren gaat met ‘vallen en opstaan’. Altijd leuk als de uitleg makkelijker gaat dan het zelf doen toch?
Wie weet, vind ik weer de moed om er kei hard tegenaan te gaan nadat ik er over heb geblogd. Over de opstart, mijn zelfportret en de eerste drie oefeningen kon je eerder al wat lezen op de blog.

Oefening 04
3 foto’s, alle 3 een andere ISO waarde in de manuele stand maar toch allemaal met dezelfde belichting. De eerste keer had ik de opdracht volledig verkeerd begrepen (ze staat dan ook niet geschreven zoals ik het hier schrijf) maar de tweede keer had ik ze wel goed. Ja, ik ben dan zo iemand die helemaal uit zichzelf alles opnieuw gaat maken. Anders leer ik er namelijk niets uit. De tweede keer had ik ze wel helemaal goed, oef!
Ik toon jullie 2 van de 6 foto’s die ik uiteindelijk nam alvorens ik de oefening goed had, al zou je niet veel verschil mogen zien tussen de twee foto’s 😉
KIMBERLEY oefening 04 foto 01 KIMBERLEY oefening 04 foto 02

Oefening 05
Ook deze oefening deed ik niet helemaal correct. Nu ja, ik maakte ze niet opnieuw aangezien ik onmiddellijk wist waar mijn fout zat. Twee foto’s met een verschillende scherptediepte en een zelfde belichting. De foto’s leken mij goed maar toen ik de feedback terug kreeg van mijn docent stond er bij de tweede foto dat hij helemaal onderbelicht zou moeten zijn met de instellingen die ik noteerde. Ik ging het dus nakijken maar de foto was dus wel degelijk gemaakt met de genoteerde instellingen. Blijkbaar speel je vals als je een externe flitser gebruikt, oeps 😉
KIMBERLEY oefening 05 foto 01 KIMBERLEY oefening 05 foto 02

Oefening 06
Whaaaa!!! Ja, ik ga nog gillen als ik er aan terug denk! Deze oefening is de schuldige waarom deze blog zolang uitbleef! Alvorens ik deze goed had, mensenlief! Echt, als ik zeg dat ik DUI-ZEN-DEN foto’s heb gemaakt dan overdrijf ik echt niet!
2 foto’s van een bewegend voorwerp. Op de ene foto het voorwerp bevroren op de andere het voorwerp in beweging.
Ik probeerde het op de multimove, met waterdruppels, op een uitstap, binnenshuis, met kinderen, met ballen, … Het-wilde-NIET-lukken!
Tot ik er met een goede vriend, die er al heel wat meer van kent dan ik, over ging praten. het weekend daarna maakte ik de foto’s in een mum van tijd. Maar het statief komt nu toch wel even bovenaan het verlanglijstje (vlak naast die lens die ik ga kopen als ik op gewicht ben) want foto’s met een trage sluitertijd zijn echt niet scherp te krijgen uit de hand. Zie hier een rennende Lucas in tweevoud.
KIMBERLEY oefening 06 foto 01 KIMBERLEY oefening 06 foto 02

En net zoals vorige keer bezorg ik jullie ook nog enkele andere foto’s die ik maakte (of probeerde te maken zoals die met de blaasbloemen, wie daarvoor DE tip heeft mag zich vrijwillig aanmelden bij mij)
Ondertussen staan de volgende twee oefeningen al klaar op papier om in te zenden maar tijd is tegenwoordig iets vreemd. Het vliegt!

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.