Een kleine maand geleden kwam Lucas naar me toe met de mededeling dat hij ook zo’n rugzak wilde waarmee hij kon vliegen. ‘Ook’ wie dat dan nog had, daar ben ik nog niet achter maar bon 😉
Ik vind het altijd heel leuk als ze zelf met dingen afkomen om te leren, knutselen, doen, … Het komt niet zo vaak voor dus ik ga er graag op in.
Ik zei hen dat we dat zouden maken als we 8 lege flessen hadden. Aangezien het enige flessen drinken hier in huis bruiswater is (tenzij we bezoek krijgen dan komt er al eens een fles frisdrank in huis) zouden ze dus moeten wachten tot papa 8 flessen leeg had. Dat kan lang duren aangezien papa op het werk koffie drinkt en thuis… ook 😉 Ze zouden het dus moeten hebben van dat schamele glaasje water dat papa bij het avondeten drinkt. Lucas besloot hem te helpen en tenminste het goede voorbeeld aan zijn papa te geven.

Na een maand hadden we 8 flessen. Eigenlijk hadden we er maar 6 nodig, maar ik wilde niet het risico lopen dat er eentje bij het knutselen sneuvelde en ik er eentje te kort had. Vooruitziend hé?!

Gisteren was het dan zover. Ik plaatste de drie jongens aan tafel met elk twee flessen, een boel crêpepapier, aluminiumfolie, koord, ducktape en een stift. Mijn nietjesmachine, lijmpistool en scherp mes hield ik goed bij mij. Veiligheid boven alles.

Eerst sneed ik met mijn scherp mes de bovenkanten van de flessen, dopjes NIET weg smijten!
Ik wil me alvast excuseren voor de slechte gsm foto’s, het knutselen en plezier stonden voorop 😉
IMG_20160517_112437

Daarna gingen we samen de flessen aan elkaar plakken met ducktape.
IMG_20160517_112822

Toen was het echt aan de kinderen. Ze mochten crêpepapier scheuren zoveel ze wilden. Thibeau wilde niet. Hij doet namelijk niet aan scheuren dus die ging er stukjes uit knippen. Elke keer ze wat stukjes hadden riepen ze mij om deze vast te nieten in de opening van de flessen. Ik deed het zelf omdat ze het natuurlijk snel af wilden hebben. Goed voor de conditie trouwens als je zo drie kinderen tegelijk hebt.

Vanaf nu zijn de foto’s beperkt. Het is best een intensief knutselmoment en mijn kinderen willen het altijd direct helemaal af hebben. We waren er al meer dan een uur aan bezig en dat is dus best lang zonder stoppen. Ik ging dus over in sneltreinmodus waardoor er niet zoveel foto’s meer zijn tot het afgewerkte product.

Volgende stap was zorgen dat ons jetpack op de rug kon blijven zitten. Ik had nog stevig maar zacht koord liggen dat me daar heel erg geschikt voor leek. Ik niette het vast in de opening van de fles en hield het daarna op zijn plek om de verdere lengte te bepalen. De andere kant kleefde ik dan, terwijl het op hun rug hing, vast met een stuk ducktape. Zo zouden ze allemaal een op maat gemaakt jetpack hebben.

Nu was het echt bijna klaar! De kinderen waren nog steeds heel enthousiast mee aan het werken. We scheurden drie grote stukken aluminiumfolie af en wikkelden die rond de flessen. Ik had de open kant van de flessen gelijk gelegd met de rand van de folie. Zo had ik aan de andere kant wat over om de folie mooi rond de koordjes samen te duwen zodat je nergens nog ducktape kon zien. De rand van de folie hebben we vast geniet aan de open zijde van de flessen. Dat zie je niet doordat de nietjes dezelfde kleur hebben als de folie. De folie bleef verder mooi gesloten door enkele kleine drupjes lijm van het lijmpistool. Let op! De lijm is heet en aluminiumfolie is NIET isolerend dus je voelt dat onmiddellijk!

Ik wilde hen nog ‘start’ en ‘stop’ op de dopjes laten schrijven maar dat wilden ze niet meer. Dat moest ik doen van hen. Ze kozen zelf nog de plek waar ik de dopjes mocht vastlijmen met het lijmpistool en klaar waren de jetpacks.

Ze deden ze op hun rug en ik vraag me af waar ik de lijm heb gedaan want ze lijken wel vastgelijmd op hun rug! Wat een plezier en pret! Ze vliegen continu het hele huis door!

Tonen jullie me een foto als jullie er ook eentje maken?

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!