5 weken geleden was mijn lieve echtgenoot jarig. Hij is een vreselijke man om cadeau’s voor te kopen. Hij heeft altijd alles al en wil niets. Ik vind dat vreselijk want ik geef graag cadeautjes. Hij zeurde wel al lange tijd dat hij weer iets van sport wilde doen. Iets met 30 en een beginnend bandje op heuphoogte. (Ja, ik heb zijn toestemming om dit zo te schrijven 😉 ) Ik stelde hem voor te starten met lopen. Hij wilde namelijk niet onmiddellijk lang van huis zijn gezien de drukte hier en het rustig opbouwen. Hij vond het een goed idee dus zei ik dat we voor zijn verjaardag dan maar samen loopkledij zouden gaan kopen.

Toen kreeg Lucas aan zijn oren dat papa zou gaan lopen en hij wilde graag mee. Ik was direct te vinden voor het idee, hopend dat hij wat overbodige energie zou kunnen kwijt raken en een extra lesje lichamelijke opvoeding was ook wel meegenomen. Papa zag het gelukkig ook zitten, niet onbelangrijk natuurlijk.

5 weken geleden waren we dus shoppen… Kar vol met twee paar loopschoenen en een hoop kledij en een serieus bedrag minder op de rekening.

https://www.instagram.com/p/BEQ01NTuWlp/?taken-by=gewoon_wij_thuisonderwijs
Ik hoor me in de winkel nog zeggen ‘Oh, ik wil ook iets doen, zo een half uurtje me-time zou zalig zijn.’ Toch kocht ik niets. Sinds mijn 14de mag ik namelijk niet meer lopen, wel fietsen en zwemmen maar lopen mag ik niet. Ik heb toen een knieblessure opgelopen en sinds die dag deed ik geen les LO op school meer mee. De jaren daarna viel ik zo vaak van mijn paard dat ook mijn rug en heupen niet meer dat zijn. Op mijn 19de kreeg ik een nieuwe knieblessure met een put (ja, echt een deuk) in mijn knie als gevolg, die zit daar nog steeds. Ik kocht dus niets want na een minuut zou ik vast vergaan van de pijn.

Maar mijn lieve man en zoon hadden er wel hopen zin in dus de dag erna stonden ze fit en monter klaar voor hun eerste loopsessie.

https://www.instagram.com/p/BEWTJJeuWs8/?taken-by=gewoon_wij_thuisonderwijs

Wat kwamen ze enthousiast weer thuis, te enthousiast want na hun tweede keer lopen had hun enthousiasme zich zodanig op mij overgezet dat we het weekend er na toch weer in de winkel stonden om kledij voor mezelf op te halen. Thibeau zei daar dat hij ook graag loopschoenen en kledij wilde. Echter is Thibeau niet bepaald de sportiefste van ons gezin, dat dachten we toch. Dus maakten we de afspraak dat hij alvast schoenen zou krijgen en dat als hij 3 lessen had gelopen ook hij loopkledij zou krijgen. Kwestie van geen kosten voor niets te doen.
Wat ben ik nu teleurgesteld in mezelf als mama dat ik niet meer vertrouwen kon stellen in mijn zoon.

https://www.instagram.com/p/BElCpmqOWnY/?taken-by=gewoon_wij_thuisonderwijs

In weer en wind bleven we lopen. Plezier dat we hadden! Tot vorige week… Ik kreeg een berichtje van mijn man aan dat Lucas was gevallen. Hij had niets, zelfs geen schaafwond, maar de pret was er vanaf. Hij wilde niet meer dus mocht hij op papa zijn schouders weer huiswaarts keren. Gelukkig was hij van de grootste schrik bekomen alvorens hij thuis was en wilde hij de keer daarna wel weer gaan lopen.

De dag erna gingen Thibeau en ik lopen, halfweg onze loopsessie viel ook hij over zijn eigen voeten. Hij ‘vergat’ zijn handen te zetten met een schaafwond op de kin en knie als gevolg. Hij zou NOOIT meer willen lopen tierde hij, we waren nog niet eens thuis toen hij alweer wilde gaan lopen 😉

De dag die daarop volgde gingen Joeri en Lucas weer lopen. Er viel niemand maar ik zag Lucas thuis komen en had direct door dat het niet meer ging. De sessies beginnen namelijk zwaarder te word, 3 keer 5 minuten was duidelijk teveel van het goede voor hem en ook Joeri gaf aan dat het wel ging maar voor Lucas misschien wat veel werd. Toen ik dan nog een dag later met Thibeau ging lopen merkte ik dat ook hij die les van 3 keer 5 minuten nog niet zou aankunnen.

Ik kwam dus weer thuis en stelde aan Joeri voor van het anders te gaan doen. De kinderen hadden er nu nog plezier in en dat moest zo blijven, de valpartijen waren vergeten dus wilde ik ingrijpen voor het te laat zou zijn. Ik stelde voor dat wij 3 dagen in de week beiden zouden gaan lopen, apart maar vlak na elkaar en de andere 3 dagen zouden we afwisselend met 2 kinderen gaan lopen. Zo konden wij verder met ons schema en konden de kinderen rustig week 4 blijven herhalen tot ze op hun tempo een stapje verder zouden kunnen. Joeri gaf me gelijk en ging akkoord alsook de kinderen stemden in (niet onbelangrijk dat laatste).

https://www.instagram.com/p/BEwKMqluWmx/?taken-by=gewoon_wij_thuisonderwijs

Afgelopen dinsdag gingen we dan na elkaar lopen. Wauw! Dat was best intensief! Dan pas besef je hoe hard je jezelf inhoudt om op het tempo van je kind te lopen. Half dood kwam ik thuis en ook Joeri kwam na mij heel wat minder fris dan anders thuis. We hadden beiden voor het eerst gezweet na het lopen, lach maar ja, ik ben echt nog onder de indruk. Woensdag rustdag en gisteren was dan de eerste les met twee kinderen. Die zou ik voor mijn rekening nemen.

Ik was er eigenlijk best bang voor, die twee grote samen, het kan behoorlijk wat vuurwerk geven. Echter hebben ze me enorm verbaasd. Ze liepen vlot, vrolijk, goed luisterend de laatste les van week 4 uit, om me daarna vrolijk mee te delen dat ze helemaal niet moe waren. Die 3 keer 5 minuten zullen ze volgende keer dus al doen. Van zodra we merken dat het te moeilijk wordt en dat wil zeggen dat als ze ook maar een beetje moe zijn of zweten, zullen we diezelfde les blijven herhalen of zelfs stapjes terug zetten tot het weer beter gaat. We willen hen niet overbelasten en vooral, ze moeten er plezier van blijven hebben. Dat is het allerbelangrijkste, plezier in het lopen, geen afkeer zoals ik er eentje van kreeg op school, al kan ik mijn loopavondjes nu niet meer missen!

Achter deze computer zit een mama te blinken van trots. Wat een fijne kinderen heb ik toch! Hoe die me elke keer weer kunnen verbazen?! Wauw!

https://www.instagram.com/p/BFmIYFIOWt8/?taken-by=gewoon_wij_thuisonderwijs

Hebben jullie nog tips voor het lopen met kinderen? Laat het me gerust weten!

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!