Al een tijdje gaat schrijven voor de jongens weer wat moeizamer. Net als zo vaak (om niet ‘altijd’ te zeggen) valt dit samen met een periode dat het in het algemeen moeilijker gaat en de hoofdjes vol zitten. Ondanks dat hun fijne motoriek op zich wel oké is, merk ik ook daar dan een terug val. Gaan hameren en doordrammen op schrijven heeft dan ook geen zin dus zoek steeds ik een leuk alternatief om toch aan die fijne motoriek te blijven werken. Toen ik vorige week in hema het doosje met waterparels zag liggen besloot ik dat dan ook mee te nemen.

Thuis moest dat doosje natuurlijk direct open. Ik vond het op het eerste zicht nogal beperkt en was bang dat we zo net elk tekeningetje 1 keer konden maken maar dat bleek niet het geval te zijn, schijn bedriegt.
De tekeningetjes vond ik wel leuk. 8 voorbeeldjes is meer dan ik had gedacht en daar was ik heel blij om. Zoals al vaker liet vallen hebben onze kinderen geen super grote fantasie dus duidelijke voorbeelden zijn voor hen nodig.

De handleiding op de achterkant was behoorlijk beknopt. Je legt een tekeningetje onder het ‘bordje’ dan ga je met een pincet de bolletjes op het tekeningetje leggen om vervolgens er water over te sprayen en 20-40 minuten wachten. En dan? Dat stond er niet bij dus besloot ik het eerst zelf even uit te testen alvorens ik de kinderen er mee aan het werk zette. Zo kon ik hen duidelijk vertellen wat er ging gebeuren, anders zouden ze het nooit willen maken, zo zijn mijn jongens dan weer…

Ik maakte een bloemenkransje. Toen ik klaar was sprayde ik netjes 4 keer zoals aangegeven en wachtte tot het droog was. Toen ik het er dan wilde afhalen viel het deels uit elkaar, blijkbaar gaat het aan elkaar kleven. Ik sprayde dus nogmaals maar deze keer zodanig dat je tussen de waterparels wat water zag zitten. Na een uurtje was het weer droog en kleefde het mooi aan elkaar. Heel leuk! Net als strijkparels maar dan veel gemakkelijker, ah ja, je hoeft niet te strijken 😉

Nu ik er achter was wat er gebeurde konden de twee grootste jongens aan de slag, Victor wilde ook graag maar voor hem was het toch nog wat te moeilijk. Een pincet hanteren is al niet gemakkelijk laat staan met zo’n kleine bolletjes. Volgens de doos is het voor kindjes vanaf 5 jaar en ik denk dat als we naar het gemiddelde kind gaan kijken dat, dat wel kan kloppen.

Nu was het aan de kindjes. Ze moesten natuurlijk telkens even wachten en het moest om de beurt maar dat ging heel erg goed. Ze kozen telkens een ander figuurtje en werkte er vlotjes mee. Die fijne motoriek zit dus echt nog wel goed.

De kinderen zelf vonden het leuk. Ze kozen de kleurtjes, telden de bolletjes die ze nodig hadden van elke kleur, legden de bolletjes met het pincet op de juiste plaats en sprayden zelf. Ze oefenden dus niet enkel hun fijne motoriek maar ook heel wat andere vaardigheden.
Ze waren heel erg enthousiast elke keer. Als de waterparels op zijn kan je ze gewoon weer aanvullen want ze verkopen bij hema ook een navulset en ik heb zo’n vermoeden dat mijn jongens daar om gaan zeuren als het zover is.

De startset met prentjes, 800 waterparels, bordje, pincet en sprayflesje kost 8 euro.
De aanvulling met 500 waterparels kost 4 euro.

Hebben jullie al met deze waterparels geknutseld? Wat vonden jullie er van?

 

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!