Hoe kom ik er bij?! Echt het is 23 mei vandaag en ik zit al met mijn hoofd bij volgend schooljaar. En dat terwijl dit schooljaar nog 3 maanden duurt want ja, wij gaan door tot eind augustus!

Toch ben ik er mee bezig en dat is menig thuisonderwijzer z’n schuld! Op facebook namelijk is er een geheim groepje met thuisonderwijzers die echt met hart en ziel les geven net zoals ik en ook in andere groepjes zag ik het hier en daar opkomen. Plots zag ik berichten verschijnen als:
‘Ik ben mijn kast een het opruimen en verkoop …’
‘Ik was in action en kocht dit voor volgend schooljaar …’
‘Tijd om onze spullen op te ruimen iemand interesse in …?’
‘Voor volgend jaar ben ik op zoek naar …’
‘Ik vulde het formulier voor thuisonderwijs voor volgend schooljaar al in …’

Ik postte al snel een bericht met hoe zot ik hen vond 😉 Serieus?! Hoe kwamen ze er bij, we hadden nog drie maand! Bende gekken 😉 Ze kennen me wel, ze weten dat ik niets kwaad bedoel.

Maar door het daar te zien kwam het bij mij los. Al maanden wil ik meer tijd gaan besteden aan de lessen muziek of misschien is het eerlijker als ik zeg dat ik EINDELIJK er eens mee wil starten, de kinderen willen het al lang hoor.
Of ik zeg al super lang dat ik mijn thuisonderwijskast moet uitmesten want na die ene blog bijna een jaar geleden kwam er een gigantische hoeveelheid materiaal bij en de kast is echt wel te klein geworden. Een deel daarvan hebben we nu niet meer nodig echter is het nadeel dat die spullen niet weg mogen, ah nee, we hebben nog twee kleintjes die ooit deze leerstof gaan krijgen. Waar ga ik dat moeten opbergen?!

Echt nieuwe werkboeken zijn er niet nodig voor volgend schooljaar op dit moment, deze koop ik als de vorige afgewerkt zijn. We werken de boeken gewoon af en gaan dan verder zo blijven die kosten toch al gespreid. Geen druk op ‘Het jaar is om dus de boeken moeten af zijn.’ Daar doen we niet aan mee.
En als ik dan toch over kosten spreek… Ik ging gisteren eens oplijsten wat ik nodig zou hebben voor volgend schooljaar. Thibeau wil echt beginnen met Frans al heb ik besloten niet echt met een methode te werken maar met een initiatiepakket van een website maar ja, werkboek, handpop, flitskaarten, cd’s, … maar ook een online pakket zodat ze alle woorden kunnen horen en de uitspraak goed wordt aangeleerd ook. Als initiatie is dat voldoende maar daar hangt natuurlijk een zeker prijskaartje aan. Net als aan al die boeken voor de muzieklessen (blokfluit en piano) en het boek ‘Slimmer dan je (klein)kind’ ah ja, ik ging zonder methode werken voor WO dus dan is dat boek echt wel handig.
Toch blijf ik voor WO 1 ding aanschaffen. Het tijdschrift zonnekind, nu ja voor volgend jaar worden dat er drie! Thibeau en Lucas zullen dan niet meer in dezelfde graad zitten dus zit er een verschil op de boekjes (binnen 1 graad zijn de boekjes eigenlijk hetzelfde op het kleine werkboekje dat er in zit na) en ook Victor zal dan eerste kleuter zijn en het lijkt me wel leuk iets voor hem te hebben ook. Niet dat ik vind dat hij wat nodig heeft hoor, een kleuter leert vanzelf maar hij wil nu al zo graag alles meedoen en boekjes hebben dus ja…
Oh ja, en dan nog een abonnement op een kinderkrant en 2 nieuwe agenda’s en kaften en … Ik heb dus nog 3 maanden om mijn kosten te spreiden, het wordt nog wat…

Ja, nu ik er zo over nadenk snap ik wel waarom dat mijn collega’s al volop bezig zijn. Plaats ruimen, kosten spreiden, voorbereiden, … we doen het allemaal op een andere manier maar als ik naar mijn lijstje kijk met de kosten die ik nog moet maken, hoge tijd dat ik dus ook maar eens in actie schiet.

Oh ja, en een nieuw lesschema dat moet er ook nog komen!

Jullie beginnen het samen met mij te snappen na deze blog vermoed ik?

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!

12 Reacties

 1. Je ziet, we zijn zo gek nog niet hé :p Heb even alles opgeteld wat ik nodig heb voor volgend jaar (alleen aan boeken en werkboeken) en kom aan een kleine €2000 als ik alles nieuw koop voor twee jongens. Ben ik blij dat ik nu al begonnen ben, ik kan rustig op zoek naar véél goedkopere tweedehands versies en geld uitsparen :p

 2. Ikheb thuis enkele woordenboeken Frans Nederlands op kinder niveau ik gebruik ze voor ons 4 jarig zoontje ter ondersteuning want kan me behelpen als je ze wil lenen voor het komend schooljaar stuur dan een mailtje

   1. Het gaat om een woordenboek frans Nederlands met meerdaagse 1000 woorden in 20 thema’s.geillustreerdekernwoorden in ee opvallende kleur.voorbeeldzinnen om dewoordenschat in praktijk tegebruiken’
    Grote tekeningendie uitnodige omwoordenen uitdrukkingenteontdekke.
    Volgens leerplan van de basisschool
    Ideaal om al spelendfrans te leren thuis of op school
    Verschijnt tegen september soms in de aldi of lid
    Groetjes kim

  1. Ja en stom ook hé. Het is nu niet dat we het ondertussen niet weten of we echt een nieuw schooljaar starten want hier loopt alles gewoon door het hele jaar maar het is zo een soort ‘periode’ in het jaar dat we echt nog eens alles goed onder de loep nemen om weer met een schone lei te beginnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.